Finjas inspirerende byggehus-serie Bjørn bygger bo gjør suksess

Publisert 22.01.2021

Siden 1957 har Finja produsert bærekraftig byggemateriale. Björn Christiernsson, populær tv-profil og håndverker, er en av mange som har blitt glad i den svenske familiebedriftens produkter. Da Björn planla å bygge hus, falt valget på Finja, som er en komplett materialleverandør til murt og pusset konstruksjoner.

Å få en konstruksjon som står imot fukt og brann, samtidig som de isolerende lettklinkerblokkene gir en lav oppvarmingskostnad og godt innemiljø, var faktorer som veide for byggematerialets og Finjas fordeler. Samtidig med Björns plan om å bygge hus vokste det frem et samarbeid mellom Finja og Björn. Ideen til Youtube-serien Bjørn bygger bo ble formet.

Siden starten for noen år siden har serien vokst, og i dag finnes det over ti deler i Bjørn bygger bo-serien. Serien er blitt svært populær med over to millioner visninger på Youtube. Seerne kan følge Björn når han trinn for trinn bygger sitt hus, men også delta i andre prosjekt. For eksempel renoverer Björn et baderom, bygger et anneks, viser hvordan man støper en trapp og støttemur, og murer og pusser det ultimate utekjøkkenet.

Første avsnitt i serien viser hvordan du får en velisolert grunnmur ved hjelp av Finja Betongs ringmurselement. Etterfølgende deler viser muring av vegger etterfulgt av pussing utvendig og innvendig. I siste del, deler Björn sine samlede lærdommer om husbyggingen og viser det ferdige huset.

Finja har siden serien Bjørn bygger bo ble lansert, også utviklet sine produkter og materialer for å mure og pusse et hus. På selskapets hjemmeside finnes det flere filmer som viser hvordan du bygger hus med Finjas innovative Mursystem Exakt – et mursystem som også Björn bruker til sitt anneks. Til Mursystem Exakt finnes det fire bevegelige arbeidsinstrukser som trinn for trinn viser hvordan man bygger et hus, fra grunnen av, via muring av vegger til ferdig pusset fasade. Finja har også utviklet informative prosjektsider for blant annet nybygging av hus, garasje og baderom.

Selskapet har også flere forskjellige komplette byggeprosjekter, for eksempel baderom, anneks, fritidshus, ute bod og garasje. Til flere av disse prosjektene følger komplette materiallister som enkelt kan skrives ut og tas med til en av Finja Betongs forhandlere. Finja har også utviklet flere digitale verktøy som forenkler materialvalg og mengdeberegning.

Med disse satsningene vil selskapet at enda flere skal få oppleve fordelene med murt og pusset konstruksjoner, og at flere skal bygge hus i et langsiktig bærekraftig og klimasmart byggemateriale, som lettklinker og mur- og betongprodukter.

Bestill ditt neste byggeprosjekt fra Finjas e-handel på finja.no. I selskapets nettbutikk finnes det et bredt utvalg av høykvalitative byggeprodukter som tørrmørtel for støping, muring og pussing, murblokker og ringmurer. I tillegg tilbyr selskapet også et stort utvalg av gulvavrettingsprodukter og tettesystemer for baderom.

​Bjørn bygger bo – Støpt støttemur
Bjørn bygger bo – Støpe trapp
Bjørn bygger bo 1