Mure – Hva skal du gjøre?

 • Villaer, rekkehus, flerbolighus eller garasje. Listen over bygg som kan mures ved hjelp av blokk og murmørtel, er lang, og det finnes mange mureprosjekter å ta seg fatt på. Vi har et bredt sortiment av både murblokker og murmørtel som er tilpasset for å mure alt fra isolerte yttervegger og bærende innervegger klargjort for elinstallasjon, og til hageprosjekter som støttemur og utekjøkken.

  Vi tilbyr et stort utvalg av DIY-beskrivelser i forskjellige kategorier som trinn for trinn forklarer hvordan du går frem for å bygge akkurat ditt personlige objekt. Se alle våre DIY-beskrivelser her. 

 • Produkter med biokull


  Murblock Bas ECO

  Som en del av vårt omfattende bærekraftsarbeid tilbyr vi nå produkter med innebygget karbonvask i form av biokull. Foreløpig er Murblokk Bas ECO og Mur- & Pussmørtel KC 35/65 ECO tilgjengelig i denne serien. Sammenlignet med forgjengerne har disse produktene en betydelig lavere klimapåvirkning med tanke på GWP* og brukes med fordel når du vil utføre murarbeidet ditt med høykvalitetsprodukter samtidig som de hindrer at karbondioksid slippes ut i atmosfæren og bidrar til drivhuseffekten.

  * Refererer til modul A1-A3 (ISO14025:2010) og indikator GWP-total (EN 15804+A2). For livsløpsanalyser datert før 2022 benyttes indikatoren GWP (EN 15804+A1).

 • Tips! Ny blokk for innendørs bruk


  For deg som ønsker å bygge holdbare og flotte innervegger, har vi gode nyheter. Med den nye Murblokk Innervegg går arbeidet raskt da det er enkelt å fore blokkene. Dette takket være en fleksibel låsefunksjon som hindrer sklir og fortanninger, noe som muliggjør tynne overflatebehandlingssystemer.

  Blokken er satt sammen med tynnfugemørtel og fungerer utmerket sammen med flertallet av våre ulike pussmørtler.

 • Hvilket murblokk skal jeg velge?

    Isolerblokk
  Exakt
  Murblokk
  Fordel ECO
  Murblokk Bas
  Murblokk Bas ECO
  Murblokk
  Innervegg
  Grenseløs
  Yttervegger til eneboliger, flerboliger, kontorbygninger, rekkehus og skoler x        
  Yttervegger til garasjer, fritidshus, lager-, fabrikk- og landbruksbygninger x x x    
  Innervegger   x x x  
  Innervegger med behov for rørtrekking (elektro, VVS)   x      
  Kjellervegger under terreng x x x    
  Yttervegger oppvarmet lager x        
  Yttervegger uoppvarmet lager   x x    
  Carport   x x    
  Hagemurer   x x   x
 • Film – Hjelp til muring


 • Prosjektveiledninger


 • Vi har utviklet hjelpemidler som du trenger når du skal bygge med våre produkter. På prosjektsidene finner du for eksempel levende arbeidsinstrukser, materialspesifikasjoner og tegninger.

 • Sånn gjør du det


  Last ned vår bruksanvisning som gir deg tips og hjelp når du skal mure.

  pdf-ikon-96px.png Hjelp ved muring