Brostein

  • Klassiker som overrasker. Den slitesterke brosteinen har lenge vært forbundet med gater og torg. Klassisk grå granitt er vanligst, men det ikke alle vet, er at det finnes en rekke varianter med ulike uttrykk. I den svenske berggrunnen finnes det granitt med betydelig mer glød og farge, men du kan også velge brostein av svart diabas.

    Det morsomme med brostein, er at den kan legges i ulike mønstre – på langs, diagonalt, i bølger eller buer. Tykkelsen på brosteinen gjør også at du får en overflate som kan brukes til biltrafikk.

  • Ulike typer brostein


  • Vi har flere ulike typer brostein, for eksempel grå portugisisk brostein. Alle brosteiner er i granitt. Noen ganger tromles brosteinen for å gi den et mer gammeldags utseende. Hvis du ønsker utseendet til en brukt brostein, kan du ta en titt på vår «Svensk Mix», som mer en kombinasjon av fire ulike brosteinsorter.

    Hvis du vil ha større steiner i mønsteret, kan du bruke stor brostein i stedet. Den passer også bra som kantstein/kantstøtte, enten liggende som en bredere kant eller stående som en smalere kant. Det er bare fantasien som setter grenser.

  • gatsten portugisisk gång.jpg