Dekorstein

 • Når du vil utsmykke eller dekorere hagen, kommer dekorsteinen inn i bildet. Vi har dekorstein som hjelper deg å piffe opp hagen. Dekorsteinen kan også hjelpe deg med å få en mer lettstelt hage.

  Dekorstein er spesielt godt egnet når du vil kombinere funksjon med et vakkert inntrykk rent estetisk. Dekorerende og funksjonell. Dekorstein skal gi huset og hagen det lille ekstra. Hva som passer best, er et spørsmål om smak, og du kan velge mellom alt fra avrundede sjøsteiner i ulike farger til mer stramme varianter som marmorgrus og diabasgrus.

 • Om vår dekorstein


 • Dekorstein, også kalt grus eller singel, har også en praktisk funksjon blant annet ved å holde vekster borte fra husfasaden. Dessuten forlenges plantenes blomstringstid, fordi steinene hindrer at jorden fryser for raskt. Dekorsteinen er perfekt til å holde ugress borte og bidrar til å holde på fuktigheten i jorden. Dekorstein kan brukes som dekorasjon i hagen, men kan også legges i rabatter eller i utkanten av tomten for å få en lettstelt avslutning på hagen.

  Hvilken fraksjon skal man ha på dekorsteinen?

  Hvis arealene brukes som innkjørsler eller gangveier, bør man velge en liten fraksjon. Passende størrelse på steinen vil da for eksempel være 6–8, 8–11, 8–14 eller 8–16 mm. En avrundet singeltype eller sjøsteiner er deiligere å gå på, men ruller litt. Grus av diabas eller marmor ligger mer i ro, men kan føles skarpe mot bare føtter. Den vanligste fraksjonen på dekorstein er imidlertid 16–32 mm. Denne størrelsen er egnet for rabattområder eller inntil huset. Større arealer og områder man ikke går eller oppholder seg på, samt skråninger, dekkes oftere av større fraksjoner, gjerne 32–64 mm. Husk å legge en fiberduk av bedre kvalitet under dekorsteinen for å beskytte bedre mot ugress.

  Vi gir tips om fiberduk

  Kjøp også en fiberduk til hagen. Da slipper du at jord og skitt blander seg i dekorsteinen. Hagen vil holde seg frisk og fin ved hjelp av vår vakre dekorstein i kombinasjon med en praktisk fiberduk.

 • sjösten grafit granitlängder (600x780).jpg

 • Dokument