Finja lanserer klimapositiv innedørs tørrbetong med knust fjell

Publisert 18.04.2023

Finja lanserer klimapositiv innedørs tørrbetong med knust fjell

Finja utvider sitt utvalg av tørrmørtel ytterligere og lanserer nå en betong beregnet for innendørs bruk og støping av blant annet trapper, benker og fundament.

Bærekraftig på flere måter
Finjas Innedørs Tørrbetong ECO blir en del av selskapets grønne ECO-linje med klimapositive byggeprodukter. Den nye innedørsbetongen er en karbondioksidredusert og bindemiddeloptimalisert tørrmørtel som inneholder masovnslagg. Produktens ballast består også av knust fjell i stedet for verdifullt naturgrus og ivaretar dermed de viktige eskere.

Sammenlignet med selskapets vanlige Grovbetong B30 betyr støping med dette produktet en reduksjon av GWP* med minst 25 prosent. I tillegg kompenseres produktet ytterligere for å bli klimapositiv.

Med enda en ECO-produkt i utvalget letter det valget for de som aktivt søker mer bærekraftige alternativer, og det blir også enklere å velge betong basert på hva som faktisk skal støpes. Innedørs Tørrbetong ECO inneholder ballast i form av knust fjell og slagg fra masovn. Produktet levereres i praktiske, resirkulerbare plastsekker basert på bioplast.

Energieffektivt og bærekraftig byggemateriale
Å velge å bygge og skape med betong har flere fordeler, som materialets lange levetid, at det er energieffektivt, demper støy og mer. Det nye produktet er bærekraftig på flere måter og et ekstra godt valg sett fra både klima- og miljøperspektiv.

* Den potensielle klimapåvirkningen, fra råvaren tas fra naturen til det ferdige produktet er klart til å leveres. Modul A1-A3 (ISO14025:2010) og indikator GWP-total (EN 15804+A2).

Finja lanserer klimapositiv innedørs tørrbetong med knust fjell
Tre filmer om det banebr
Høykvalitets tørrmørtel
Vi investerer i en end
innedørs tørrbetong med
innedørs tørrbetong med