Produktguide med fokus på mørtel til støping

Publisert 18.03.2021

Etter en populær første film med utpreget produktfokus, kommer Finja nå med den andre av fem planlagte tørrmørtelguider med Björn Christiernsson. Denne ganger handler det om mørtel til støping, med fokus på noen av selskapets store favoritter, men guiden inneholder også en klimapositiv nyhet.

Björn veileder som vanlig seeren på en innbydende, men samtidig informativ måte. Filmen begynner med en kort beskrivelse av hva betong består av samt hvordan en støp, med dens form og armering, bør planlegges basert på fremtidig belastning. Hvilke ytre påkjenninger – slik som frost, salt og slitasje – støpen vil tåle, kommer helt an på betongens spesifikke egenskaper.

– Det har også vært lærerikt for meg å spille inn denne guiden. Finja Betong har et stort utvalg mørtel til støping, og man får selvsagt bedre produktkunnskap ved å sammenligne dem med hverandre, noe som igjen gjør det lettere å velge betong til et bestemt prosjekt, sier Björn Christiernsson.

    Produktguiden presenterer et titall produkter innen støpekategorien. Utvalget er stort og inkluderer alt fra enklere basisprodukter til mer komplekse varianter til støping der det stilles høye krav til holdbarhet. Guiden er spesielt nyttig når det gjelder produkter med lignende navn, da Björn forklarer hva tilleggene Fin og Grov står for.

    Fordi de fleste produktene allerede leveres i plastsekker, beskriver Björn noen av alle fordelene. Produktguiden nevner også Grovbetong ECO, selskapets nyeste klimapositive byggeprodukt, for den som vil ta et grønnere og mer bærekraftig valg. Seerne får også tips til hvordan de lykkes med støping i kaldere klima samt hvilken funksjon fiberen har i betongen.

    Produktguide Støpe 1
    Produktguide Støpe 2