Finja først i Norden med banebrytende skifte for tørrbruksprodukter

Publisert 21.05.2021

Finja først i Norden med banebrytende skifte for tørrbruksprodukter

De siste årene har Finja forsterket sitt bærekraftsarbeid ytterligere og gjort en betydelig satsning på miljø og bærekraft. Som første tørrbruksprodusent i Norden har selskapet nå tatt et enormt teknisk sprang og fullført det omtalte skiftet fra naturgrus til knust fjell som tilslag i produksjon av de storselgende tørrbruksproduktene Tørrbetong B30 og Grovbetong B30.

Å fase ut naturgrus og dermed verne grustakene og deres betydning for grunnvannet har lenge vært et aktuelt spørsmål innen betongindustrien. Det er derfor med stolthet og glede at Finja meddeler at den etterlengtede omstillingen har lykkes takket være revolusjonerende teknikk og et enormt utviklingsarbeid fra selskapets medarbeidere.

Omstillingen innebærer at den volummessig største produksjonen ved selskapets moderne tørrbruksanlegg i Strängnäs nå skjer helt uten naturgrus. Den vellykkede satsningen fortsetter nå i Hässleholm der en helt ny fabrikk blir bygget.

    Endringen til knust fjell som tilslag er en viktig del av det bærekraftsarbeidet som preger familieselskapet og som bidrar til å sikre tilgangen til rent drikkevann, verne landskapsbildet samt oppnå den Svenske regjeringens oppsatte miljømål Grunnvann med god kvalitet. Det er dermed en betydelig investering, som utover det å sørge for fortsatt produksjon og leveranse til byggemarkedet, er til fordel for alles fremtidige felles miljø. For Finjas del innebærer omstillingen i første omgang et redusert naturgrusbruk med minst 50 prosent.

    Finja først i Norden med banebrytende skifte for tørrbruksprodukter
    Knust fjell 2
    Knust fjell
    Knust fjell 1