Det første spadetaket til Finjas nye tørrbruksanlegg som muliggjør det banebrytende skiftet

Publisert 26.05.2021

Det første spadetaket til Finjas nye tørrbruksanlegg som muliggjør det banebrytende skiftet

Nå tas det første spadetaket for Finjas nye tørrbruksanlegg i Hässleholm i Sør-Sverige. Fabrikken blir den andre i sitt slag der selskapet gjennomfører det banebrytende skiftet for å erstatte naturgrus med knust fjell som tilslag i de storselgende tørrbruksproduktene Tørrbetong B30 og Grovbetong B30. Selskapets klimapositive produkt Grovbetong ECO, som ble lansert i januar er allerede fra start helt fri for naturgrus. Utviklingen gjør Finja til den første tørrbruksprodusenten i Norden som klarer det omtalte skiftet.

Takket være både innovativ produktutvikling og store investeringer i ny teknikk har omstillingen lykkes på selskapets moderne tørrbruksanlegg i Strängnäs, og satsningen videreføres nå også i Hässleholm. Den nye fabrikken beregnes å stå klar innen årsskiftet. I tillegg til skiftet av tilslag innebærer investeringen også en markant økning i produksjonskapasiteten. Den totalen investeringssummen for de to stedene lander på minst 150 millioner kroner.

Det nye og moderne tørrbruksanlegget vil i tillegg gi en mer effektiv oppvarming og føre til en bedre energiutnyttelse i produksjonsprosessen. Den nye fabrikken kommer til å produsere parallellt med selskapets eksisterende anlegg og oppføres på fabrikkområdet i Finja.

Vedtaket om å minske uttaket av naturgrus er vesentlig ut fra et antall av aspekter, hvorav miljøet er det viktigste. Materialet brukes til en rekke formål i ulike bransjer, men da det har en svært viktig funksjon innenfor vannrensing må alle ta sitt ansvar og beskytte denne begrensede naturressursen.

Det første spadetaket til Finjas nye tørrbruksanlegg som muliggjør det banebrytende skiftet
Ny tørrbruksanlegg 2
Ny tørrbruksanlegg 3
Ny tørrbruksanlegg