Sikkerhet og personvern

I forbindelse med registrering og bestilling oppgir du dine personopplysninger, slik som navn, adresse, e-post, telefonnummer og personnummer. Dette innebærer at du godkjenner at vi lagrer og bruker dine opplysninger i vår virksomhet for å fullføre våre forpliktelser mot deg.

Personopplysningsloven & anti-Spam policy/Cookies

I følge personopplysningsloven får personopplysninger kun behandles om den registrerte har samtykket eller om det er nødvendig for å (blant andre ting) oppfylle en avtale med den registrerte. Når du som kunde har gjennomført ett kjøp hos finja.no har du også kvittert på at du har lest og akseptert våre kjøpsbetingelser. Du godkjenner da at finja.no lagrer og behandler de opplysningene vi behøver for å kunne fullføre din bestilling.

Du har rett til innsyn i dine personopplysninger som lagres hos oss. Om de registrerte opplysningene er feilaktige, ufullstendige eller irrelevante har du rett til å be om at de endres eller slettes. For å kunne oppgi hvilke opplysninger vi har lagret kreves det, ifølge personopplysningsloven, at du sender inn en undertegnet brev til:

Finja AS

Kontaktadresse: Ole Deviks vei 35, 0668 Oslo

E-post: kundeservice@finja.no

Telefonnummer: 22 72 22 72

Organisasjonsnummer: 913 907 752

Finja.no alene har tilgang til dine opplysninger og vi gir ikke ut noen opplysninger uten din godkjennelse, med unntak av leverandører for å gjennomføre din bestilling samt i rettslige saker. Finja.no sender ikke ut såkalt spam. Som kunde hos oss kan du få epost angående din bestilling, betaling eller annen kommunikasjon du har initiert samt informasjon, nyhetsbrev eller tilbud rundt ditt kundeforhold. Mail fra tredje part eller angående varer eller tjenester som ikke er direkte relatert til vår virksomhet forekommer ikke. Ved nyhetsbrevutsendelser kan du som kunde enkelt avregistrere deg via en link i eposten. Dette kan skje uten at man som kunde må logge inn eller lignende.

 En informasjonskapsel (cookie) er en liten tekstfil som nettstedet du besøker, lagrer på datamaskinen din for å gjøre besøket på siden så brukervennlig som mulig. Den gjør det mulig å kjenne igjen datamaskinen/IP-adressen og samle inn informasjon om de sider og funksjoner du besøker. En informasjonskapsel er passiv og kan ikke spre datavirus eller andre skadelige programmer.

Første gangen du besøker vårt nettsted, ser du en banner som viser at vi bruker informasjonskapsler. Hvis du ikke vil at vi skal bruke informasjonskapsler, må du deaktivere informasjonskapsler i nettleseren. Du bør imidlertid tenke på at det kan finnes tjenester og funksjoner som du ikke kan bruke siden de trenger informasjonskapsler for å huske de valgene du gjør. Du kan følge veiledningen nedenfor i tilfelle du vil ha instruksjoner om hvordan du fjerner informasjonskapsler fra nettleseren.

Finja.no bruker 2 forskjellige slags informasjonskapsler. Øktkapsler: Disse lagres midlertidig på datamaskinen når du besøker nettstedet vårt og forsvinner så fort du slår av nettleseren. Permanente informasjonskapsler: Disse ligger igjen på datamaskinen en lengre tid til du fjerner dem eller til de er stilt inn til å slutte å gjelde. Finja bruker informasjonskapsler som plasseres på datamaskinen enten direkte (førstepartskapsler) av Finja.no eller av tredjepart (tredjepartskapsler) for å forbedre opplevelsen for våre besøkende.

Finja.no bruker informasjonskapsler for å forenkle bruken av nettstedet og gjøre det slik at sidene lastes raskere på datamaskinen (øktkapsel), forbedre opplevelsen av nettstedet ved å lagre ditt sted, hva du har lagt i innkjøpslisten, og visse valg du har gjort (permanente informasjonskapsler), analysere og forbedre hvordan de besøkende bruker nettstedet vårt ved hjelp av analyseverktøyet Google Analytics (Både øktkapsler og permanente informasjonskapsler) og forbedre vår behandling i kommunikasjonskanalene våre, f.eks. nettprat, der tidligere nettpratøkter lagres (permanente informasjonskapsler). Mer informasjon om de informasjonskapsler Google Analytics setter, finnes her: Informasjonskapsler og Google Analytics

Innstillinger for å fjerne informasjonskapsler via nettleseren:

Det er mulig å besøke og bruke nettstedet vårt uten informasjonskapsler, men da vil en del av funksjonene ikke fungere som de skal. Hvis du ikke ønsker å tillate lagring av informasjonskapsler på datamaskinen, kan du deaktivere denne funksjonen i nettleserens sikkerhetsinnstillinger. Da vil funksjonene på våre og andres nettsteder bli begrenset.

Internet Explorer

Slik fjerner du eksisterende informasjonskapsler: Klikk på «Verktøy» lengst til høyre på kommandolinjen / «Alternativer for Internett» / «Generelt» / «Slett», og merk deretter «Bevar data for nettsteder i Favoritter» og «Informasjonskapsler» / «Slett» / «OK».

Slik unngår du å lagre informasjonskapsler i fremtiden: Klikk på «Verktøy» lengst til høyre på kommandolinjen / «Alternativer for Internett» / «Personvern». Under «InPrivate» merker du «Ikke samle inn filtreringsdata for InPrivate» / «OK».

Mozilla Firefox

Slik fjerner du eksisterende informasjonskapsler: Klikk på «Tools» (Verktøy) på menylisten, velg «Options» (Alternativer), velg «Privacy» (Personvern), «Remove individual cookies» (Fjern individuelle informasjonskapsler), velg «Remove all cookes» (Fjern alle informasjonskapsler).

Slik unngår du å lagre informasjonskapsler i fremtiden: Klikk på «Tools» (Verktøy) på menylisten, velg «Options» (Alternativer), velg «Privacy» (Personvern) og merk «Tell websites I do not want to be tracked» (Angi for nettstedet at jeg ikke vil bli sporet).

Google Chrome

Slik fjerner du eksisterende informasjonskapsler: Klikk på verktøyikonet øverst på menylisten, velg «Tools» (Verktøy), velg «Clear browsing data» (Fjern nettinformasjon», merk «Empty the cache» (Tøm hurtigminnet) og «Delete cookies and other sites data» (Fjern informasjonskapsler og andre nettsteds- og programtilleggdata», velg «Clear browsing data» (Rens netthistorikk).

Slik unngår du å lagre informasjonskapsler i fremtiden: Klikk på Chromes menyikon på nettleserens verktøyliste, velg «Settings» (Innstillinger), velg «Show advanced settings» (Vis avanserte innstillinger), velg «Privacy» (Personvern), velg «Content settings» (Innholdsinnstillinger), «Cookies» (Informasjonskapsler), «Block cookies by default» (Blokker informasjonskapsler som standard).