Støp din egen juletrefot

I denne juletrefoten av betong står treet trygt og stabilt i mange juler fremover. Bygg din egen variant og gled deg over den hver gang den tas frem. Ett trivelig gjør det selv-prosjekt hvis resultat pryder ditt hjem år etter år.

DIY-beskrivelse
kr 178,00

Obs, vennligst noter at prisen er for Finjas produkter, og at en del av produktene som trengs til prosjektet må kjøpes fra byggevareforhandler.

Materialer - Produkter uten bilde i listen leveres ikke av Finja, og må kjøpes hos en byggevareforhandler.

Følgende produkter er ikke inkludert i vårt sortiment og må kjøpes hos en byggevareforhandler.

Bygg formen

Sag de fem delene til formen. Sag ut dekorasjonsdetaljene i kryssfiner eller masonitt og fas kantene, dette gjør at de lettere løsner fra betongen. Lim fast dekorasjonene på formens sider.

Forbor og skru sammen formen. Legg deretter i bunnplaten som er 250 x 250 mm. Tett innsiden med et tynt lag silikon i samtlige skjøter. Stryk ut fugene med en finger dyppet i vann utblandet med litt oppvaskmiddel.

Ta av den tilhørende platen på juletrefoten som skal støpes inn.

Forbered for støpning

Påfør formen et tynt lag med olje. Fest en stropp rundt formen for å sikre at den holder. Sett juletrefoten i formen og fikser den ved å fylle den med sand.

Støp juletrefoten

Bland finbetong B20 etter anvisningene på pakken. Hell i litt betong i formen til å begynne med. Pass på at den renner inn under juletrefoten ved å riste og banke forsiktig på formen. Fyll deretter resten av betongen i og bank forsiktig på den igjen for å bli kvitt luftbobler. Nøyaktighet på dette stadiet belønnes med et godt sluttresultat.

Juletrefoten skal ikke flyttes eller flyte opp, så legg på noe tungt som holder den på plass.

Vent til betongen har satt seg men fortsatt er myk før du tar av vekten. Jevne til og skrubb betongens overside. Fas betongen mot formsidene med en mursleiv. Dekk formen med plastfolie og la den hvile i ett døgn. Løft plasten og vann betongen rikelig. Legg tilbake plasten og gjenta behandlingen to ganger.

Demonter formen forsiktig etter nok ett døgn, da har betongen stivnet skikkelig. Din juletrefot er nå klar for treet.

Hva inspirerer deg?

Lag din juletrefot akkurat sånn som du vil ha den: stilren uten utsmykninger, eller skikkelig julete med for eksempel et hjerte eller en tekst som dekorasjon.

Ta gjerne et bilde og send det til Finja, info@finja.no, for å se ditt verk publisert på hjemmesiden.

Tips!

Hvis du vil ha en farget juletrefot kan du enten blande fargepigment rett i betongen eller male den ferdige foten med hobbymaling. Klistre møbelknotter på undersiden av foten for å beskytte gulvet

Tips!

Få gode råd om støping i brosjyren Hjelp ved støping som finnes på Finjas hjemmeside.