Støpe – Hva skal du gjøre?

 • Betong er et av verdens eldste og viktigste byggematerialer. Det er holdbart, sterkt og lett å bruke. Overalt i hverdagen støter vi på betong: på veier, broer og i hus. Materialet brukes nok mest i forbindelse med større støpearbeider, men det går også helt fint å støpe små og detaljerte ting med betong. Uansett størrelse velges produktet ut fra tiltenkt objekt, dets belastning og hvilken sjikttykkelse man ønsker.

  Vi har produkter som dekker alt fra klassisk Tørrbetong B30 og Grovbetong B30 til forskjellige sorter anleggsbetong, hvorav noen spesielt tilpasset for støping som utsettes for salt og frost og kjemisk og mekanisk slitasje. Til fast- og understøping av stål- og betongsøyler, betongelementer og maskiner tilbyr vi en rekke varianter av Ekspanderbetong.

  Er du på jakt etter en betong du kan pumpe selv, for eksempel for å kunne støpe lettere på et vanskelig tilgjengelig sted, anbefaler vi at du ser nærmere på vår pumpebetong. Vi har også en Vinterbetong for støping av alt fra plinter, støttemurer og trapper i minusgrader. For enklere støpinger, for eksempel faststøpinger av tørkestativ, postkasser, papirkurver og stakittstolper finnes Støpe Enkelt, en hurtigherdende blandingsfri betong.

 • Film som viser hvordan du gjør det


 • Bjørn bygger bo


 • La deg inspirere av håndverkeren og TV-profilen Björn Christiernsson når han støper alt fra grunnen til huset og sålebenker til annekset, til fjellmøbler og støttemur.

 • Sånn gjør du det

  Last ned vår arbeidsbeskrivelse som gir deg tips og hjelp når du skal støpe.

  pdf-ikon-96px.png Hjelp med støpning