• Lekent med betong

  Betong har eksistert i tusenvis av år, og vi finner betong i omgivelsene uansett hvor vi ferdes. Det er holdbart, sterkt og brukes til alt fra veier til vegger. Du tenker kanskje på noe grovt og tungt når du hører ordet, men faktum er at betong egner seg minst like bra til lek og moro.

  Det er fullt mulig å lage varige leker i betong, og det gjør at kommende generasjoner kan samle seg rundt dagens leker. På denne måten kan tradisjonelle leker leve videre samtidig som vi verner om miljøet.

  Denne folderen er for deg som vil introdusere betong for barn og unge for å prøve å støpe noe sammen, men også for deg som har litt erfaring med materialet og som ønsker å utvikle teknikken, få flere ideer og la deg inspirere til nye prosjekter.

  Hvis du er lærer, har du mye å vinne på å gjøre deg kjent med alle mulighetene betong gir. Du kan nemlig fint bruke materialet for eksempel på temadager med fokus på kreativitet og skaping, eller i forbindelse med høytider som jul og påske. La barna lære seg mer om et av våre absolutt vanligste byggematerialer. Sammen kan dere støpe alt fra krukker til klasserommets planter, leker til SFO eller paradis i skolegården.

  Inspirasjonsbeskrivelsen i PDF-format

 • lekfullt-betong-1.JPG