Finja revolusjonerer igjen – lanserer mur- og pussmørtel med innebygget karbonvask

Publisert 24.01.2023

Finja revolusjonerer igjen – lanserer mur- og pussmørtel med innebygget karbonvask

I fjor høst ble det et stort gjennombrudd på Finja da selskapet lanserte en murblokk med innebygget karbonvask i form av biokull. Nå er det tid for neste produkt, en tørrmørtel, innenfor rammen av det omfattende bærekraftsprosjektet. Den nye mur og pussmørtelen, Mur- & Pussmørtel KC 35/65 ECO, har i likhet med blokken blitt utstyrt med en permanent karbonvask som varer i hele produktets levetid.

Muliggjør bærekraftig bygging
Bak tørrmørtelen som nå lanseres står en av Finjas mest solgte kombinasjonsmørtler Mur- & Pussmørtel KC 35/65. Det nytilkomne produktet, som kan brukes til både mur og puss, har fått tillegget ECO og er dermed kalt Mur- & Pussmørtel KC 35/65 ECO.

Å velge den nye fabrikken fremfor forgjengeren betyr en reduksjon på minst 75 prosent av GWP*, noe som bidrar til redusert drivhuseffekt. Den markante reduksjonen skyldes biokulls evne til å lagre karbonatomer, som motvirker stigende karbondioksidnivåer i atmosfæren.

Klimapositiv og vedlikeholdsfri med murt og pusset
Akkurat som Murblock Bas ECO er dette produktet med innebygd karbonvask en del av selskapets grønne ECO-linje, hvis klimapositive byggeprodukter klimakompenseres via et brasiliansk biogassprosjekt sertifisert av Gold Standard.

Med den nye kombinasjonsmørtelen er Finja et skritt nærmere et helt klimapositivt bygg og produktet bidrar til å gjøre tegl- og pusskonstruksjonen enda mer attraktiv. I tillegg til alle sine fordeler som brannsikker, energismart og fuktsikker, er det pålitelige murverket nå bærekraftig fra enda et aspekt.


* Refererer til modul A1-A3 (ISO14025:2010) og indikator GWP-total (EN 15804+A2). For livsløpsanalyser datert før 2022 benyttes indikatoren GWP (EN 15804+A1).

Finja revolusjonerer igjen – lanserer mur- og pussmørtel med innebygget karbonvask
toppbild Mur- & Putsbruk B ECO
Mur- & Putsbruk B ECO 2
Mur- & Putsbruk B ECO 3