Stumpelysestake

Lagre dine lysstumper og la dem brenne opp i en ildfast lysstake av betong. Støp inn lysstumpene i staken. Når de første lysene har brent ned, blir det et hull å sette inn de neste i. Med Finja Tørrbetong B30 og en passende form lager du enkelt en praktisk og stilren lysstake.

DIY-beskrivelse

kr 89,00

Obs, vennligst noter at prisen er for Finjas produkter, og at en del av produktene som trengs til prosjektet må kjøpes fra byggevareforhandler.

Materialer - Produkter uten bilde i listen leveres ikke av Finja, og må kjøpes hos en byggevareforhandler.

Forberedelser

1.
Sett plastbøtten på en jevn overflate og smør innsiden med et tynt lag matolje.

Støpning

2.
Bland Finja Tørrbetong B30 etter anvisning på pakken. Juster betongens konsistens ved å tilsette litt mer vann eller mørtel, avhengig av om du ønsker den mer flytende eller tregere. Betongen er klar når den føles som en grøt.
3.
Hell cirka 7 cm med betong i bøtten slik at bunnen er dekket. Vibrer formen ved å slå/banke på den slik at luftboblene stiger til overflaten.
4.
Sett inn ønsket antall lysstumper. Dekk til med plastikk og la det tørke i omtrent 48 timer. Vann betongen med en blomstersprøyte noen ganger i løpet av tørketiden.

Etterarbeid

5.
Løsne lysestaken fra bøtten.
6.
Fest selvklebende møbelbeskyttere på gjenstandenes undersider for å beskytte underlaget
7.
Når lysene har brent ned, vil det dannes hull for å sette ned nye lysstumper.

Tips!

Hvis du har vanskeligheter med å få løs plastformen fra betongen, kan du skylle med varmt vann eller legge den i et varmt vannbad en stund. Deretter pleier det å løsne.

Hva inspirerer deg?

Støp flere stumpelysestaker med ulike former, runde, kvadratiske, rektangulære, store og små. Du kan bruke akkurat det du har hjemme som form. Du kan også støpe inn noen kopper for telys for å gjøre lysstakene mer nyttige.

Ta gjerne et bilde og send det til Finja, info@finja.no, for å få verket ditt
publisert på hjemmesiden.