Støpe betongegg

Man kan støpe alt mulig i betong, og en ting som er spesielt gøy å støpe, er egg i alle sine former og størrelser. Egg er spesielt populært ved påsketider, men kan være dekorativt hele året, så vi byr på litt inspirasjon og en enkel beskrivelse av hvordan du går frem når du skal lage dekorative egg i betong. Du kan enten beholde eggene som de er, med den vakre grå overflaten, eller du kan male og dekorere dem alt etter smak og behag.

kr 89,00

Obs, vennligst noter at prisen er for Finjas produkter, og at en del av produktene som trengs til prosjektet må kjøpes fra byggevareforhandler.

Materialer - Produkter uten bilde i listen leveres ikke av Finja, og må kjøpes hos en byggevareforhandler.

Følgende produkter er ikke inkludert i vårt sortiment og må kjøpes hos en byggevareforhandler.

1. Forberedelser egg

Lag et lite hull i bunnen av egget ved hjelp av en kniv. Pass på så skallet ikke sprekker. Hell ut innholdet (bruk det gjerne til å lage vafler til kaffen). Skyll ut av det tomme eggeskallet, og legg skallet med hullet vendt opp i en eggekartong.

2. Bland betong i henhold til anvisningene på emballasjen. Husk å bruke plasthansker.

Tips! Du kan endre på konsistensen til betongen ved å tilsette litt mer vann eller mørtel, alt etter om du ønsker den tynnere eller tykkere. Betongen er ferdig når den har en grøtaktig konsistens.

3. Bruk en skje til å fylle skallet med betong. Rist forsiktig på egget for å få ut luftboblene i betongen, og fyll etter med mer betong. Gjenta til egget er fylt med betong.

4. La egget stå og herde i 48 timer, og bank deretter av skallet.

5. Nå er betongegget ferdig og klart for å pyntes etter smak og behag. Vi har valgt å dekorere med bladgull.

Støp betongegg, og gi dem som gave, eller du kan pynte påskebordet med betongegg og fjær.

Ta gjerne et bilde og send på e-post til Finja, info@finja.se, for å få prosjektet ditt publisert i våre digitale kanaler.