Støp rabarbrablad i betong

Støpning ved hjelp av rabarbra blader er en enkel og morsom aktivitet som passer uansett tidligere erfaring med betong. Med få skritt kan du for eksempel lage et fuglebad for dine bevingede venner å plassere i rabatt eller en fruktfat for å dekorere hagebordet med. En fin rabarbra fat i betong er en verdsatt gave å gi bort i forbindelse med et bud, bursdag eller annen form for feiring. Se også filmen på finja.no som viser hvordan du støper med rabarbrablad.

DIY-beskrivelse
kr 326,00

Obs, vennligst noter at prisen er for Finjas produkter, og at en del av produktene som trengs til prosjektet må kjøpes fra byggevareforhandler.

Materialer - Produkter uten bilde i listen leveres ikke av Finja, og må kjøpes hos en byggevareforhandler.

Verktøy - (Verktøy uten bilde leveres ikke av Finja, og må kjøpes hos en byggevareforhandler.)

stk
stk

Følgende produkter er ikke inkludert i vårt sortiment og må kjøpes hos en byggevareforhandler.

Forbered

Legg ut en sandhaug og form den til en myk bakke som tilsvarer rabarbrabladets størrelse. Legg bladet over sandhaugen med undersiden opp.

Bygg opp med sand. Skjær av stilken så nær bladet som mulig. Dekk gapet ved stilken med et stykke av et annet blad for å gi retten en vakker og perfekt form.

Bland i henhold til instruksjonene på pakken. Bruk gummihansker og jobb med hendene. Legg betong på bladet og arbeid det inn. Start i midten og jobb deg ut.

Klapp betongen og sørg for at den passer godt inn i bladstrukturen. Form en vakker kant med fingrene langs rabarbrabladet. Legg betong til en tykkelse på minst 10 mm på det tynneste stedet. Glatt ut til flat bunn med sparkelen.

Dekk til med plastfolie og la hvile i 24 timer. Løft deretter
plasten og vannet betongen rikelig. Sett tilbake plasten og vent i ytterligere to dager.

Fjern formen

Snu retten når den har tørket helt. Trekk av rabarbrabladet og skrap forsiktig restene av venene. Sand evt. kanten med sandpapir.

Etterbehandling

Betongen trenger ikke å overflatebehandles, men får en ekstra vakker overflate når du bruker klinkerolje. Behandlingen, som ikke påvirker gråfargen, bidrar også til et vanntett fat. Dryss et tynt lag olje over overflaten og la betongen suge det i fem minutter. Tørk av med en klut og gjenta til betongen er mettet.

Hva inspirerer deg?

Prøv også å danne et stort ark med flere forskjellige varianter og dermed gi et enda mer personlig sluttresultat.

Ta gjerne et bilde og send på e-post til Finja, info@finja.no, for å få arbeidet ditt publisert på hjemmesiden.

Tips!

La betongpannen stå ute året rundt. Den tåler både kulde, frost og is.