Støp et salongbord i betong

Dekorer stua di med et moderne salongbord støpt av betong. Bordet kan også ha en dekorativ innfelt eikeplate.

kr 406,00

Obs, vennligst noter at prisen er for Finjas produkter, og at en del av produktene som trengs til prosjektet må kjøpes fra byggevareforhandler.

Materialer - Produkter uten bilde i listen leveres ikke av Finja, og må kjøpes hos en byggevareforhandler.

Verktøy - (Verktøy uten bilde leveres ikke av Finja, og må kjøpes hos en byggevareforhandler.)

Følgende produkter er ikke inkludert i vårt sortiment og må kjøpes hos en byggevareforhandler.

Eikeskive

Tegn en sirkel på 300 mm i diameter på eikeplaten. Klipp ut en rund skive (A) ved hjelp av stikksag. Slip den runde eikeplate med sandpapir og lakk deretter med klarlakk på alle sider.

Forskaling

Begynn med å kutte til den støpte delen (B) i henhold til målskissen til høyre. Fortsett med de andre delene. Kutt til forskalingene (C), (D), 2 stk (E), 2 stk (F) og (G) av 15 mm kryssfiner slik som på skissen. Fest eikeplaten (A) med silikon (C). Hvis du vil sentrere eikeplaten, husk på at forskalingsdel (B) tar opp 15 mm av bunnen på (C) når forskalingen har blitt skrudd sammen. Tørk bort overflødig silikon som eventuelt oppstår når (A) og (C) presses sammen.

Drill 6 stk x 13 mm hull i (D). Begynn med å sette støpeformen ved å skru sammen den indre forskalingsdelen. Skru sammen (F) med trekantlistene (H) og deretter mot (D) i henhold til skissen til høyre. For-drill trekantlistene med 3 mm hull for å forhindre at treet sprekker. Sett skruene med c/c 50 mm.

Fest den indre forskalingsdelen til forskalingsdel (B). Sett skruene med c/c 50 mm. Skru deretter fast den ytre forskalingsdelen (E) i (B). Sørg for at forskalingen er ren innvendig før den ytre forskalingsdelen (C) skrus fast i (B) og (E).

Riss inn hjelpelinjer før forskalingens gavl skrus fast i den indre forskalingsdelen. Se rutenett på (G) i skisse 2. Avslutt byggingen av forskalingen ved å skru fast (G) i både indre og ytre forskalingsdel slik at forskalingen nå er helt tett og kan stelles med bordoverflaten ned og beina opp før støpningsarbeidet, se skisse 2.

Støping

Bland Anleggsbetong etter anvisningen på forpakningen. Fyll forskalingen ved å forsiktig helle mørtel i det ene beinet. Hell deretter mørtel i det andre beinet, se piler i skisse 2. Bank forsiktig i forskalingen med hammeren slik at den luften som finnes i forskalingen presses ut gjennom de seks drillede hullene og opp gjennom begge beina. Tett deretter hullene med plugger (D).

Stryk av beinas ender så jevnt som mulig slik at salongbordet står stabilt på gulvet. Dekk deretter forskalingen med plast og la betongen herde i 5 døgn.

Demonter

Demonter forskalingen forsiktig. Vri løs forskalingsside (C) forsiktig, slik at eikeplaten blir sittende i betongbordet og ikke blir sittende i forskalingen når (C) skal demonteres.

Hva inspirerer deg?

I stedet for innfelt eik i bordet kan du bruke fliser. Mindre versjoner av bordet er fine som nattbord.

Ta gjerne et bilde og send på e-post til Finja, info@finja.no, for å få verket ditt publisert på hjemmesiden.

Tips!

Etterbehandle bordet med for eksempel Steinfix 60 Natursåpe. Se gjør-det-selv -beskrivelsen for Finja stilren benkeplate i betong for detaljerte prosedyrer.