Støp en tørkerullholder i betong

En holder for tørkerull i betong blir et dekorativt, originalt og stabilt redskap i kjøkkenet. Med denne gjør det selvbeskrivelsen støper du en bunnplate i betong med målene 130 x 130 mm. Bunnplaten kompletteres med en trestav som holder. Bruk gjerne formen om igjen og lag en holder til både oppvaskbenken og kjøkkenbordet.

DIY-beskrivelse

kr 267,00

Obs, vennligst noter at prisen er for Finjas produkter, og at en del av produktene som trengs til prosjektet må kjøpes fra byggevareforhandler.

Materialer - Produkter uten bilde i listen leveres ikke av Finja, og må kjøpes hos en byggevareforhandler.

Verktøy - (Verktøy uten bilde leveres ikke av Finja, og må kjøpes hos en byggevareforhandler.)

Følgende produkter er ikke inkludert i vårt sortiment og må kjøpes hos en byggevareforhandler.

Bygg formen

Sag ut bunnplaten av kryssfiner med målene 130 x 130 mm. Sag også ut fire sideplater av kryssfiner med målene 180 x 45 mm.

Bruk ytterkantene på bunnplaten som mål og skru sammen de fire sideplatene med hverandre, kant i kant med bunnplatens sider. Sideplatene er lengre enn bunnplaten og skal stikke ut litt i hvert hjørne.

Skru fast sideplatene med to skruer i bunnplaten og en skrue i hvert hjørne, slik at de danner en ramme. Rammens innvendige mål skal være 130 x 130 x 30 mm. Legg silikon i skjøtene på utsiden av formen for å forhindre at betongen lekker ut.

Forbered holderen

Fest den 60-70 mm lange skruen i midten av formen ved hjelp av silikon på skruehodet.

Støp bunnplaten

Bland ca. 1 liter Finja Tørrbetong B30 iht. anvisningene på emballasjen. Hell betongen i formen og vibrer den slik at luftboblene forsvinner. Dette gjøres for å få så få luftporer på overflaten som mulig.

Legg plast rundt formen og la den stå i ett døgn. Løft av plasten etter et døgn og hell rikelig med rent vann på betongen. Legg deretter på igjen plasten og la den stå i ytterligere ett døgn.

Fjerne forskalingen

Plukk bort sideplatene etter tre dager når betongen har tørket helt. Vend støpen opp-ned og vri løs formbunnene fra støpen. Vær forsiktig, slik at betongen ikke sprekker.

Monter holderen

Sag til trestaven og form toppen med en kniv. Dekorer den gjerne med ulike spor i treet. Skru fast trestaven i betongplaten med den faststøpte skruen.

Hva inspirerer deg?

Betongens muligheter gjør at bare fantasien setter grensene. Som et eksempel kan bunnplatens overside dekoreres med mosaikk når betongen er blitt vibrert.

Ta gjerne et bilde og send en e-post til Finja, info@finja.no, for å få ditt verk publisert på hjemmesiden.

Tips!

Betongen kan poleres eller slipes for å få en annen struktur på overflaten. Ikke glem å overflatebehandle betongen for at den skal holde lengre og for at det ikke skal oppstå vannflekker. Test gjerne på en prøvebit først eller på undersiden av bunnplaten.

Tips!

Ved å lime fast lister i kantene på formen kan bunnplaten få en dekorativ underkant.