Støp en toalettpapirholder i betong

Støp en dekorativ holder for toalettpapir som er en både praktisk og vakker detalj på badet. Holderen står støtt, takket være en bunnplate i betong, samtidig som den er flyttbar og ikke må bores inn i fliser eller vegger. Med denne gjør det selv-beskrivelsen støper du en betongplate med målene 220 x 220 mm, som kompletteres med et armeringsjern som holder.

DIY-beskrivelse

kr 267,00

Obs, vennligst noter at prisen er for Finjas produkter, og at en del av produktene som trengs til prosjektet må kjøpes fra byggevareforhandler.

Materialer - Produkter uten bilde i listen leveres ikke av Finja, og må kjøpes hos en byggevareforhandler.

Verktøy - (Verktøy uten bilde leveres ikke av Finja, og må kjøpes hos en byggevareforhandler.)

Følgende produkter er ikke inkludert i vårt sortiment og må kjøpes hos en byggevareforhandler.

Bygg formen

Sag ut bunnplaten av kryssfiner med målene 220 x 220 mm. Sag også ut fire sideplater av kryssfiner med målene 150 x 55 mm.

Bruk ytterkantene på bunnplaten som mål og skru sammen de fire sideplatene med hverandre, kant i kant med bunnplatens sider. Sideplattene er lengre enn bunnplaten og skal stikke ut litt i hvert hjørne.

Skru fast sideplatene med to skruer i bunnplaten og en skrue i hvert hjørne, slik at de danner en ramme. Rammens innvendige mål skal være 220 x 220 x 40 mm. Legg silikon i skjøtene på utsiden av formen for å forhindre at betongen lekker ut.

Forbered holderen

Fest en mutter i midten av bunnplaten ved hjelp av litt silikon. Tørk bort overflødig silikon fra bunnen og mutteren.

Stikk et innoljet plastrør i mutteren og tre ytterligere en mutter på røret. Dette skal bli hullet i holderens bunnplate.

Støp foten

Bland ca. 3 liter Finja Tørrbetong B30 iht. anvisningene på emballasjen. Hell betongen i formen og vibrer den slik at luftboblene forsvinner. Dette gjøres for å få så få luftporer på overflaten som mulig.

Legg plast rundt formen og la den stå i ett døgn. Løft av plasten etter et døgn og hell rikelig med rent vann på betongen. Legg deretter på igjen plasten og la den stå i ytterligere ett døgn.

Fjerne forskalingen

Plukk bort sideplatene etter tre dager når betongen har tørket helt. Vri forsiktig løs røret fra mutterne. Vend støpen opp-ned og vri løs bunnen fra støpen. Vær forsiktig, slik at den innerste mutteren ikke løsner eller betongen sprekker.

Sveis holderen

Bøy til armeringsjernet 5 mm til to “armer” og sveis sammen med armeringsjernet 16 mm iht. skissen i arbeidsbeskrivelsen som kan lastes ned fra Inspirert-prosjektet. Dersom du ikke sveiser sammen holderen selv, ber du din nærmeste sveiser om hjelp.

Monter armeringsjernet

Stikk armeringsjernet ned i mutteren og sveis fast i bunnen. Vær nøye med at holderen blir rett.

Betongens muligheter gjør at bare fantasien setter grensene. Som et eksempel kan bunnplatens overside dekoreres med mosaikk. Fest mosaikkfliser med silikon til bunnplaten så støps de inn og gir et
dekorativt mønster.

Ta gjerne et bilde og send en e-post til Finja, info@finja.no, for å få ditt verk publisert på hjemmesiden.

Tips!

Betongen kan poleres eller slipes for å få en annen struktur på overflaten. Ikke glem å overflatebehandle betongen for at den skal holde lengre og for at det ikke skal oppstå vannflekker. Test gjerne på en prøvebit først eller på undersiden av bunnplaten.

Tips!

Ønsker du en farget fot kan du enten blande inn fargepigment eller male den ferdige foten med en hobbymaling.