Støp en klassisk adventsstake

En lysestake i moderne form i et materiale som ikke brenner, passer ved en rekke anledninger og i stort sett alle miljøer. Bygg den selv og vær litt ekstra stolt når den plasseres på for eksempel middagsbordet, tv-benken eller balkongen.

DIY-beskrivelse

kr 267,00

Obs, vennligst noter at prisen er for Finjas produkter, og at en del av produktene som trengs til prosjektet må kjøpes fra byggevareforhandler.

Materialer - Produkter uten bilde i listen leveres ikke av Finja, og må kjøpes hos en byggevareforhandler.

Verktøy - (Verktøy uten bilde leveres ikke av Finja, og må kjøpes hos en byggevareforhandler.)

Følgende produkter er ikke inkludert i vårt sortiment og må kjøpes hos en byggevareforhandler.

Bygg og klargjør formen

Skru fast svillene mot bunnplaten med 55 mm lange skruer. Målene innenfor svillene skal være 350 x 114 mm. Forhåndsbor og skru forsiktig sammen de fire delene som sammen danner lysestakens underside og rommet mellom beina. Bruk 30 mm lange skruer.

Fest lyshylsene med våtromssilikon mot den del av formen som skal danne lysestakens overside. Tett hullene i bunnen på lyshylsene. Lim fast formdelene med settlim mot svillene og tett mot bunnplaten og i hjørnene på formens innside med våtromssilikon.

Stryk et tynt lag matolje i formen, og plasser den på en vannrett overflate.

Støp lysestaken

Bland ca. 2 kg Tørrbetong B30 ifølge anvisningene på forpakningen. Hell litt betong om gangen i formen. Hjelp til med murskjeen og påse at betongen flyter ut over alt. Rist på formen og bank deretter på den for å bli kvitt eventuelle luftbobler. Glatt til overflaten med en sparkelspade og dekk formen med plast. La hvile et døgn og løft deretter på plasten og vann rikelig. Legg tilbake plasten og gjenta prosedyren tre ganger.

Ta av formen

Skru ut skruene som holder svillene, og lirk forsiktig av formen. Tørk ren lysestaken for olje, og slip kantene med sandpapir.

Etterbehandle

Betongen må ikke overflatebehandles, men kan få en ekstra slitesterk og vakker overflate med behandling med såpe, olje eller voks. Les mer om overflatebehandling i Finjas brosjyre Stilren benkeplate.

Fest selvheftende møbelknotter på lysestakens underside for å unngå riper i bordet.

Hva inspirerer deg?

Varier formen etter eget ønske. Gi lysestaken høyere bein eller gjør den lengre for flere lys og still den i vinduet ved advent.

Ta gjerne et bilde og send til Finja på e-post info@finja.no, for å få verket publisert på hjemmesiden.

Tips!

Tilpass hullenes størrelse etter lysene. Hvis du erstatter lyshylser med Ø 43 mm rundstav i biter på 25 mm, passer lysestaken til telys eller små kubbelys.

Tips!

Støp flere lysestaker i samme form og gi bort i gave.