Støp en fin betongskål

Alle kan designe og skulptere disse enkle og vakre skålene i betong. Materialet er ikke bare lett å arbeide med, men gir deg også store muligheter til å sette ditt eget preg på produktet. Lag for eksempel en stor skål til å ha frukt i, eller en mindre til praliner. Skålene fungerer selvsagt også utmerket som pynt, og de kan utformes som lysestaker. Lag det du har lyst til, det viktigste er at du har det moro og sitter igjen med noe du kan pynte opp med, eller en tidløs gave å gi bort.

Se filmen som viser hvordan du støper din egen betongskål ved å bla gjennom bildene.

DIY-beskrivelse
kr 427,00

Obs, vennligst noter at prisen er for Finjas produkter, og at en del av produktene som trengs til prosjektet må kjøpes fra byggevareforhandler.

Materialer - Produkter uten bilde i listen leveres ikke av Finja, og må kjøpes hos en byggevareforhandler.

Verktøy - (Verktøy uten bilde leveres ikke av Finja, og må kjøpes hos en byggevareforhandler.)

Følgende produkter er ikke inkludert i vårt sortiment og må kjøpes hos en byggevareforhandler.

Forberedelse

Blås opp noen ballonger, og legg dem i passe store skåler eller kopper med knutene ned. Stryk et tynt lag med olje på ballongene.

Støping

Bland Glassfibermørtel A iht. anvisningene på forpakningen. Ta på deg gummihansker, og jobb med hendene. Legg betong på ballongene, og form den som du vil. Stryk ut til flate bunner med mureskjeen. Dekk til med plastfolie, og la hvile et døgn. Løft deretter av plasten, og vann betongen rikelig. Legg på plasten igjen, og vent i ytterligere to døgn.

Ta av formen

Stikk hull på ballongene, og dra dem forsiktig ut av skålene når betongen har tørket helt. Slip ved behov kantene med sandpapir.

Etterbehandling

Betongen trenger ikke overflatebehandles, men de slette innsidene kan få en ekstra fin overflate hvis de behandles med såpe, olje eller voks. Les mer om overflatebehandling i Finjas brosjyre Stilren benkeplate.

Fest selvklebende filtknotter under skålene for å unngå riper på bord og andre underlag.

Prøv deg frem med ulike fargepigmenter i betongen, eller mal skålene. For å få en spennende struktur i overflaten kan du prøve deg frem med en heklet duk eller et rabarbrablad, som du presser mot betongen. Det er bare fantasien som setter grensene for det endelige resultatet.

Ta gjerne et bilde og send det til Finja, info@finja.no, for å få verket ditt publisert på hjemmesiden.

En ballong kan alltid tas ut når du har stukket hull på den, så prøv å lage en skål med mer lukket form.