Støp en adventsstake i betong

Til julen er vi mange som liker å pynte litt ekstra hjemme, og å pusle med små prosjekter i den mørke årstiden er en sann fryd. Med ting du selv har skapt blir det ennå mer personlig, og disse små betongprosjektene i form av en adventsstake og en julestjerne, kan du enkelt gjennomføre innendørs.
Pass på å beskytte arbeidsflaten din med plast eller en liten presenning og sett igang!

DIY-beskrivelse
kr 267,00

Obs, vennligst noter at prisen er for Finjas produkter, og at en del av produktene som trengs til prosjektet må kjøpes fra byggevareforhandler.

Materialer - Produkter uten bilde i listen leveres ikke av Finja, og må kjøpes hos en byggevareforhandler.

Verktøy - (Verktøy uten bilde leveres ikke av Finja, og må kjøpes hos en byggevareforhandler.)

Følgende produkter er ikke inkludert i vårt sortiment og må kjøpes hos en byggevareforhandler.

Støp stjernen

Ta av lokket på pappesken, det skal ikke brukes. Påfør et tynt lag olje i formen. Bland cirka 1,5 liter B20 etter anvisningene på pakken. Hell betongen i formen og trykk nedi lysmansjetten. Bank flere ganger på formen for å eliminere luftbobler i betongen. Dekk formen med plastfolie og la den hvile ett døgn. Løft plasten og vann betongen. Legg tilbake plasten og vent i to døgn til.

Støp adventslysestaken

Skjær bort baksiden av tallene med en hobbykniv og påfør et tynt lag med olje på innsiden av formen. Teip fast lysmansjetter etter smak og behag med dobbeltsidig teip på tallene ett, to og tre. På firetallet plasseres lysmansjetten på den åpne siden. Bland cirka 1-2 desiliter B20 per tall etter anvisning på pakken.

Hell betongen i formene og bank på utsiden flere ganger for å eliminere luftbobler i betongen. Dekk formene med plastfolie og la hvile i ett døgn. Løft på plasten og vann betongen. Legg tilbake plasten og vent to døgn til.

Ta av formen

Ta ut stjernen og tallene av formene og slip bort papprester med sandpapir.

Etterbehandle

Betong trenger ikke å overflatebehandles, men kan få en ekstra fin og holdbar overflate hvis den behandles med såpe, olje eller voks. Les mer om overflatebehandling i Finjas brosjyre Stilren benkeplate.

Fest selvklebende møbelknotter på gjenstandenes undersider for å beskytte underlaget.

Pappformer, papptall og lysmansjetter finnes i hobbybutikker.

Hva inspirerer deg?

Det fungerer like bra å støpe bokstaver som tall. Dersom du foretrekker dette kan du for eksempel lage ord som VELKOMMEN og GOD JUL.

Ta gjerne et bilde og send til Finja på info@finja.no, så publiserer vi ditt verk på hjemmesiden.

Tips!

Bruk silikon til å feste små biter mosaikk på innsiden av formen. De fester seg nemlig i betongen, og når formene tas av blir de fin dekorasjon.

Tips!

Ved å plassere fire lysmansjetter i stjernen forvandles også denne til en adventslysestake.

Tips!

Pynt gjerne gjenstandene ved å male dem med hobbymaling.