Mur trappen med blokk

La det første dine gjester møter, være en innbydende og pen entrétrapp bygd av murblokk. Trappen gir et godt førsteinntrykk av hjemmet, og metoden er enkel. Ved hjelp av blokker som finnes i forskjellige former, kan du variere trappens størrelse og form, og utforme den akkurat som du ønsker. Her beskriver vi en enkel entrétrapp i tre trinn.

DIY-beskrivelse
kr 6 560,00

Obs, vennligst noter at prisen er for Finjas produkter, og at en del av produktene som trengs til prosjektet må kjøpes fra byggevareforhandler.

Materialer - Produkter uten bilde i listen leveres ikke av Finja, og må kjøpes hos en byggevareforhandler.

stk.
stk.
stk.
Behov: 8 lm
(artikkelen er inkludert i en pakke / pall som ikke kan deles)
lm

Verktøy - (Verktøy uten bilde leveres ikke av Finja, og må kjøpes hos en byggevareforhandler.)

stk
stk

Følgende produkter er ikke inkludert i vårt sortiment og må kjøpes hos en byggevareforhandler.

Lettmurt trapp

La det første dine gjester møter, være en innbydende og pen entrétrapp bygd av murblokk. Trappen gir et godt førsteinntrykk av hjemmet, og metoden er enkel. Ved hjelp av blokker som finnes i forskjellige former, kan du variere trappens størrelse og form, og utforme den akkurat som du ønsker. Her beskriver vi en enkel entrétrapp i tre plan.

Trappen bygges med 6 x 3 blokk i det nederste skiftet og 3 blokk i høyden. Trappens totalmål blir ca. 1800 x 450 x 1200 mm.

Klargjør grunnen

Grav bort all matjord og rull ut fiberduk i gropen. Fyll opp med drenerende bærelag av settesand til ca. 100 mm under bakkenivå og pakk godt med platevibrator. Bland Tørrbetong B30 ifølge anvisningene på forpakningen. Legg ut et 25–30 mm tykt lag. Legg på et armeringsnett og deretter ytterligere 25–30 mm Tørrbetong B30.

Mur trappen

Start med å stable opp hele trappen provisorisk og kjenn etter om du vil kappe noen blokker for å få en annen trinnlengde. Kapp blokkene før du begynner å mure.

Legg deretter første skiftet med stående Murblokk Bas 190. Blokkene skal stikke opp ca. 150 mm over bakkenivå. Start med hjørneblokken og vei av høyden. Trappens plan og trinn skal bøye utover ca. 1:50 (20 mm/m) for å underlette vannavrenningen.

Andre og tredje skift bygges med liggende Murblokk Bas 150. Bland Sementmørtel A ifølge anvisningene på forpakningen. Armer med to tverrgående fugearmeringer i hvert skift og legg på mørtel etterpå. Fugens tykkelse skal være ca. 10 mm, og det skal ikke legges mørtel i de vertikale fugene.

Ferdigstill trappen

Spikre eller skru fast planker som en ramme rundt de horisontale flatene ca. 20–25 mm over blokkantene. Kontroller hellingen for å underlette vannavrenningen.

Bland Tørrbetong B30 ifølge anvisningene på forpakningen og legg mørtelen i rammene. Dra av med en rettholt.

Slam og puss et 10 mm tykt sjikt på øvrige flater med Sementmørtel A.

Hva inspirerer deg?

Bygg en stor innbydende trapp med plass til en benk, eller en vinklet trapp hvis det passer ditt hus best. Du kan også bygge en mur ved den ene eller begge sidene på trappen.

Ta gjerne et bilde og send til Finja på e-post info@finja.no, for å få verket publisert på hjemmesiden.

Tips!

Vil du ha rekkverk? Kontroller med rekkverksleverandøren hvordan innfestningene skal gjøres før du påbegynner arbeidet med trappen.

Tips!

Få gode råd om muring og pussing i anvisningene Hjelp ved muring og Hjelp ved pussing som finnes på Finjas hjemmeside.

Husk...

Å bruke Finja Reparasjonsbetong hvis trappen skal strøs med salt om vinteren.