Lag en bordlampe i betong

Hyggefaktoren i et rom blir høyere med lamper av ulike slag, og antall lyskilder kan aldri bli for mange. Denne rustikke lampefoten med sine rene linjer passer i de fleste miljø og blir et vakkert innslag i ditt hjem uavhengig av plassering.

DIY-beskrivelse
kr 178,00

Obs, vennligst noter at prisen er for Finjas produkter, og at en del av produktene som trengs til prosjektet må kjøpes fra byggevareforhandler.

Materialer - Produkter uten bilde i listen leveres ikke av Finja, og må kjøpes hos en byggevareforhandler.

Verktøy - (Verktøy uten bilde leveres ikke av Finja, og må kjøpes hos en byggevareforhandler.)

Følgende produkter er ikke inkludert i vårt sortiment og må kjøpes hos en byggevareforhandler.

Bygg formen

Sag og forbor i formens deler. Skru fast en av sidene i bunnen og deretter neste side i den første samt i bunnen. Fortsett med de andre sidene på samme måte. Formens innside skal være 150 x 150 x 150 mm. Legg en silikonfuge i samtlige kanter på formens innside. Dette er for å gi lampefoten en mykere form. Fest deretter papprøret på bunnplaten med silikon og påfør et tynt lag med olje på formens innside samt på papprøret.

Støpning

Bland cirka fire liter Finja B20 Finbetong etter anvisningen på pakken (ca 8 kg Finbetong og en liter vann). Hell deretter betongen i formen og bank på utsiden slik at luftbobler i betongen elimineres. Dekk formen med plastfolie og la den hvile ett døgn. Løft deretter på plasten og vann betongen, før du lar den hvile i to døgn til.

Ta av formen

Løsne skruene og bank forsiktig bort formen når betongen har tørket helt. Plukk også bort plastrøret.

Etterbehandle

Betong trenger ikke å overflatebehandles, men kan få en ekstra fin og holdbar overflate hvis den behandles med såpe, olje eller voks. Les mer om overflatebehandling i Finjas brosjyre Stilren benkeplate.

Montering

Før stikkontakten, ledningen og strømbryteren gjennom hullet og monter lampesokkelen med lim. Fest selvklebende møbelknotter på lampens underside.

Hva inspirerer deg?

Støp flere lamper og la dem stå på rad. Noen kan være høyere og andre lavere, her er det muligheter for mye variasjon og egne ideer. Du kan også bruke en vanlig glødelampe og dekke den med en lampeskjerm som passer din smak.

Ta gjerne et bilde og send det til Finja, info@finja.no, for å se ditt verk publisert på hjemmesiden.

Tips!

Du kan støpe lampen i en ferdig form, for eksempel en boks eller eske, bare den er stødig nok. Også en rund form kan gi en vakker lampe.

Tips!

Fest mosaikkbiter på formens innside med litt silikon. Når du tar bort formen sitter mosaikken fast i betongen og blir fin dekorasjon. Bland fargepigment i betongen og støp en farget fot.