Lag en bilderamme i betong

Gi nytt liv til et kunstverk med en bilderamme som er støpt i betong. Med sitt rustikke utseende blir den stilrene betongrammen en original interiørdetalj og et nytt blikkfang i rommet. Med denne beskrivelsen som inspirasjon får du en ramme med dimensjonene 700 x 500 mm.

DIY-beskrivelse

kr 3 212,00

Obs, vennligst noter at prisen er for Finjas produkter, og at en del av produktene som trengs til prosjektet må kjøpes fra byggevareforhandler.

Materialer - Produkter uten bilde i listen leveres ikke av Finja, og må kjøpes hos en byggevareforhandler.

Verktøy - (Verktøy uten bilde leveres ikke av Finja, og må kjøpes hos en byggevareforhandler.)

Følgende produkter er ikke inkludert i vårt sortiment og må kjøpes hos en byggevareforhandler.

Bygg formen

Sag til en bunnplate av filmbelagt kryssfiner med dimensjonene 580 x 780 mm.

Sag til deler av glattlist 15 x 21 mm, 2 stk. 480 mm (E, G) og 2 stk. 680 mm (F, H). Gjerde endene til 45°. Kapp (E) på midten for å gjøre fjerningen av formen enklere. Skru fast delene på den nedre formen til en ramme på bunnplaten 50 mm fra kantene.

Skru fast listene I, J, K og L til en ramme på toppen av den forrige. Den andre rammen er 15 mm større enn den første hele veien rundt.

Forhåndsbor hull og skru fast formsidene A, B, C og D mot bunnplaten og i hverandre. 70 mm mellom skruene.

Bruk våtromsilikon for å tette skjøtene på innsiden av formen. Olje inn formen sparsomt. Tørk av og sørg for at ingen flytende olje er til stede.

Forbered for støping

Bøy til Finja fugearmering etter formens dimensjoner. Bind sammen fugearmeringen med overlapping og sentrer det i formen. Plasser 4 kappbiter over formen og heng opp armering 10 mm fra formbunnen ved hjelp av ombindingstråd.

Opphengsøyer av bindetråd plasseres i samme høyde på begge sider, 3/4 opp på rammen. Træ øynene under fugearmeringen. Hekt fast ståltråden på en bit med avkapp med en skrue på siden.

Støp rammen

Bland Anleggsbetong som anvist på pakken. Fyll halve formen med betong og støt gjentatte ganger med murskjeen på formkantene. Fyll i resten av betongen og bank med en rekylfri hammer for å få vekk mest mulig luftbobler. Glatt til overflaten med en sparkelspade.

Dekk formen med plast og la den hvile i 1 døgn. Hell så på rikelig med rent vann på betongen. Legg tilbake plasten og gjenta denne behandlingen i ytterligere to dager.

Ferdigstill rammen

Fjern formen fra rammen, og begynn med de bitene som ble kappet på midten. Fest tavlen ved å sprøyte ned litt lim eller fugemasse mellom tavlen og rammen, på to punkter per side. La det tørke. Et glassert ramme er utstyrt med et pappbrett på baksiden og deretter en streng med fugemasse hele veien rundt.

Knytt en hyssing eller tykk metalltråd mellom opphengsøyerne og heng opp tavlen.

Hva inspirerer deg?

En bilderamme kan utformes på mange forskjellige måter. Med alle de mulighetene som ligger i betongen, er det bare fantasien som setter grenser.

Ta gjerne et bilde og send på e-post til Finja, info@finja.no, for å få verket ditt publisert på hjemmesiden.

Tips!

Send inn målskissen til din lokale byggvareforhandler og få alle formstykker saget.