Klassisk blomsterpotte

Å gi blomstene dine nye potter gjør dem livligere og gir hjemmet et nytt inntrykk. Noen ganger kan det være vanskelig å finne den perfekte potten for blomstene dine. Enten er de for store, for små, for høye eller for lavt. Med Finja Tørrbetong B30 kan du enkelt støpe dine egne potter. Ved å bruke bøtter eller andre former i to forskjellige størrelser, du kan enkelt lage en form, bare ikke glem å olje den før du helle i betongen.

DIY-beskrivelse

kr 89,00

Obs, vennligst noter at prisen er for Finjas produkter, og at en del av produktene som trengs til prosjektet må kjøpes fra byggevareforhandler.

Materialer - Produkter uten bilde i listen leveres ikke av Finja, og må kjøpes hos en byggevareforhandler.

Følgende produkter er ikke inkludert i vårt sortiment og må kjøpes hos en byggevareforhandler.

Forberedelser

1.
Forbered formen/bøttene ved å olje den større innsiden av bøtta og utsiden av den mindre bøtta med et tynt lag matolje med en svamp. Plasser den større bøtta på en flat overflate.

Støpning

2.
Bland betongen i henhold til instruksjonene på pakken. Juster konsistensen på betongen ved å tilsette litt mer vann eller mørtel, avhengig av om du ønsker at den skal være mer flytende eller tyktflytende. Betongen er klar når det føles som grøt.
3.
Hell betong i den større bøtta omtrent halvfull, det skal være plass til å skyve den mindre bøtta ned. Trykk deretter ned den mindre bøtta.
4.
Vibrer formen ved å slå/banke på den slik at luftboblene stiger til overflaten. Legg noen vekter, for eksempel steiner, i den mindre bøtta slik at den ikke flyter opp.

Etterarbeid

5.
Dekk til med plast og la kjelen tørke/stivne i ca 48 timer. Vann betongen med en blomstersprøyte noen ganger i løpet av tørketiden.
6.
Fjern vektene og løsne bøttene fra gryten.
7.
Ved hjelp av et sandpapir kan du avfase kantene litt for en mykere følelse.
8.
Sett møbelføtter under pottene for å unngå å ripe opp underlaget.

Hva inspirerer deg?

Betongpotter med rene former som passer like godt innendørs som i hagen eller på balkongen. Ta gjerne et bilde og send det til Finja, info@finja.no, for å få verket ditt publisert på hjemmesiden.

Tips!

Sørg for at du har former og andre ting forberedt og klart før du blander betongen.