Bygg grønnsaksbed av blokk

Med et grønnsaksbed av lettklinkerblokker skaper en forhøyet og beskyttet dyrkingsplass til plantene dine. Lettklinkeren gjør det både dekorativt og praktisk. Konstruksjonen er enkel og står støtt uten muring, samtidig som den er lett å flytte rundt. Velger du å mure og pusse grønnsaksbedet, holder det i mange år fremover. Med denne beskrivelsen som inspirasjon får du en grønnsakbed med dimensjoner 1200 x 1200 mm, eller du kan tilpasse størrelsen til dine preferanser.

Last ned DIY-beskrivelsen

DIY-beskrivelse
kr 1 104,00

Obs, vennligst noter at prisen er for Finjas produkter, og at en del av produktene som trengs til prosjektet må kjøpes fra byggevareforhandler.

Materialer - Produkter uten bilde i listen leveres ikke av Finja, og må kjøpes hos en byggevareforhandler.

Følgende produkter er ikke inkludert i vårt sortiment og må kjøpes hos en byggevareforhandler.

Forbered grunnen

Fjern et 50 mm dypt jordlag som tilsvarer ca. 1,5 x 1,5 m. Rull ut fiberduken i den utgravde gropen for å hindre ugress i å vokse opp nedenfra. Duken kan med fordel anbringes lett overlappende for å dekke hele bakken grundig.

Bygg veggene

Bygg to omganger Murblokk oppå geoduken. La blokkene stå opp i første skift og legg dem på siden i det andre skiftet. Plasser den andre omgangen med forskyvning iht. skissen til høyre.

Det holder å stable blokkene oppå hverandre uten å mure. Vil du ha et mer permanent bed, anbefaler vi imidlertid muring.

Ferdigstill grønnsakbedet

Fyll bunnen med et lag løs lettklinker.
Topp med jord blandet med løs lettklinker før du planter.

Hva inspirerer deg?

Med alle de mulighetene som ligger i lettklinkeren, er det bare fantasien som setter grenser. Bedet kan for eksempel bygges i flere trinn for å få trappetrinn med grønt. Eller hvorfor ikke bruke et gammelt vindu for å lage en drivbenk?

Ta gjerne et bilde og send det til Finja, info@finja.no, for å få verket ditt publisert på hjemmesiden.

Tips!

Grønnsakbedet kan enkelt mures med ytterligere blokksjikt i høyden dersom plantene vokser opp og trenger mer støtte.