Bygg fuglekasse i betong

By inn småfugler til en elegant og moderne liten bolig. Din hage, balkong eller uteplass berikes med liv samtidig som du gjør det enklere for dyrene. Den støpte fuglekassens minimalistiske utseende smelter lett inn i omgivelsene, og kassen blir en dekorativ utsmykking uansett plassering.

Se filmen som viser hvordan du bygger din egen fuglekasse ved å bla gjennom bildene.

DIY-beskrivelse
kr 168,40 kr 210,50

Obs, vennligst noter at prisen er for Finjas produkter, og at en del av produktene som trengs til prosjektet må kjøpes fra byggevareforhandler.

Materialer - Produkter uten bilde i listen leveres ikke av Finja, og må kjøpes hos en byggevareforhandler.

Verktøy - (Verktøy uten bilde leveres ikke av Finja, og må kjøpes hos en byggevareforhandler.)

stk

Følgende produkter er ikke inkludert i vårt sortiment og må kjøpes hos en byggevareforhandler.

Attraktiv fuglekasse i betong

By inn småfugler til en elegant og moderne liten bolig. Din hage, balkong eller uteplass berikes med liv samtidig som du gjør det enklere for dyrene. Den støpte fuglekassens minimalistiske utseende smelter lett inn i omgivelsene, og kassen blir en dekorativ utsmykking uansett plassering. At den er gjort av betong, gjør den ekstra slitesterk mot vær og vind.

Bygg formen

Sag formdelene. Veggenes overkanter sages i 22,5°. Takets deler sages 22,5° i underkant og 45° i overkant. Forhåndsbor og skru forsiktig sammen formens deler.

Sag EPSen med 45° takhelling ifølge tegning. Skjær ut en 10 mm dyp og en 10 mm bred utsparing i hele blokkens bredde 23 mm fra den nedre kanten.

Legg en silikonfuge i kantene på formens innside. Fest EPSen mot formbunnen med våtromssilikon. La tørke. Bor to hull i EPSen og stikk i treplugger.

Hullene som dannes i betongen av trepluggene, brukes til oppheng. Du kan som alternativ velge å støpe fast øyeskruer eller kroker for å forenkle opphenget.

Stryk et tynt lag olje i hele formen og påse at ingen olje renner ut.

Støp

Bland Anleggsbetong iht. anvisningene på forpakningen. Hell mørtelen i formen, og trykk den ordentlig ned langs kantene. Fyll hele formen, jevn av og bank gjentatte ganger på formens utside for å bli kvitt luftbobler. Dekk formen med plastfolie, og la hvile i et døgn. Løft deretter av plasten, og vann betongen rikelig. Legg på plasten igjen, og la stå ytterligere to døgn.

Ta av formen

Løsne skruene, og slå formen forsiktig av når betongen har tørket helt. Skjær og lirk ut EPSen og bor ut trepluggene i fuglekassens bakside. Slip ved behov kantene med sandpapir.

Snekre innsatsen

Mål, tilpass målene og sag delene til treinnsatsen. Bor inngangshullet med hullsag i fronten. Monter sammen bunnen og fronten med to treplugger for å danne en L som passer i fuglekassen. Lim, sett i press og la limet tørke. Den uhøvlede siden skal vendes innover for at fuglene skal få grep på veggen. Stikk inn treinnsatsen, bunnen skal gå inn under betongfalsen som ble dannet av sporet i EPSen for å holde innsatsen på plass.

Oppheng

Heng opp fuglekassen med tau eller ståltråd gjennom hullene på baksiden eller monter den på veggen med skrue og skiver.

Hva inspirerer deg?

Dekorer trefronten i en farge som passer miljøet, mal en fugl eller skriv en hyggelig tekst til fuglene. Ta gjerne et bilde og send det til Finja, info@finja.no, for å få verket ditt publisert på hjemmesiden.

Tips!

Bygg flere fuglekasser. Formdelene kan brukes mange ganger, bare EPS-blokken må lages på nytt.

Tips!

Du kan bruke tiloversblivne biter av EPS-isolasjonsplater og lime sammen til en blokk.