Bygg et vedstativ i betong

Få ting måler seg med å slappe av foran peisen, og hva passer vel da bedre enn å ha veden for hånden. Det veldesignede vedstativet i lettklinker kan med fordel settes ved siden av ildstedet, og den smarte løsningen er like mye et praktisk som dekorativt innslag i boligen.

DIY-beskrivelse
kr 2 557,00

Obs, vennligst noter at prisen er for Finjas produkter, og at en del av produktene som trengs til prosjektet må kjøpes fra byggevareforhandler.

Materialer - Produkter uten bilde i listen leveres ikke av Finja, og må kjøpes hos en byggevareforhandler.

Verktøy - (Verktøy uten bilde leveres ikke av Finja, og må kjøpes hos en byggevareforhandler.)

Følgende produkter er ikke inkludert i vårt sortiment og må kjøpes hos en byggevareforhandler.

Lim sammen

Begynn med å lime sammen delene som skal utgjøre vedstativets fire sider. Legg en lettklinkerbjelke på høykant, og påfør to limstrenger over langsiden. Legg deretter enda en bjelke på samme måte oppå, og press sammen. Gjenta prosedyren med de to siste bjelkene, og gjør det på samme måte med murblokkene. limet herde iht. anvisningene på forpakningen.

Bor i blokkene

Bor 250 mm dyp hull for armeringsjern med 12 mm bor. Bor gjennom topplaten og videre inn i stående sider. Dette kan gjøres uten å måle når delene står i riktig posisjon mot hverandre på en flat overflate.

Sett sammen

Legg bunnplaten, det vil si to av de sammenlimte murblokkene, med den ene kortsiden mot en vegg, og påfør to limstrenger på oversiden ved hver kortside. Lim fast bjelkene, og påfør deretter to limstrenger på de oppadvendte kortsidene, og legg på topplaten til slutt. Press sammen. Mål diagonalene, og sørg for at de er like lange. Da er vedstativets vinkelrett. Sett inntil en midlertidig støtte som holder konstruksjonen mot veggen. La limet herde iht. anvisningene på forpakningen.

Sluttbehandling

Bland KC35/65 iht. anvisningene på forpakningen før du slemmer alle sidene med kalkkost. La tørke i ca. ett døgn.

For økt stabilitet anbefales det at du lager et kryss av hullbånd på baksiden av vedstativet som du fester med egnede skruer.

Så kan du fylle opp vedstativets, fyre opp i peisen og lene degtilbake.

Hva inspirerer deg?

Bygg et liggende vedstativ som også kan brukes som benk, men husk å la den øvre langsiden hvile på kortsidene.

Ta gjerne et bilde og send på e-post til Finja, info@finja.no, for å få arbeidet ditt publisert på hjemmesiden.

Tips!

Puss vedstativet slett, og mal det hvit eller i fargen som passer nettopp i din bolig.