Bygg en utegrill med blokk

Mat smaker aller best utendørs! Er din lidenskap å lage mat under åpen himmel så er en murt hagegrill en god investering. Med denne gjør-det-selv-beskrivelsen murer du en hagegrill som står støtt året rundt og alltid er et naturlig midtpunkt på hagefesten. Bygg grillen i henhold til beskrivelsen og tegning eller la deg inspirere av inspirasjonsbildene og design din egen grill.

DIY-beskrivelse

kr 9 770,00

Obs, vennligst noter at prisen er for Finjas produkter, og at en del av produktene som trengs til prosjektet må kjøpes fra byggevareforhandler.

Materialer - Produkter uten bilde i listen leveres ikke av Finja, og må kjøpes hos en byggevareforhandler.

Behov: 1 frp.
(artikkelen er inkludert i en pakke / pall som ikke kan deles)
frp.
stk.
stk.
stk.
Behov: 28 lm
(artikkelen er inkludert i en pakke / pall som ikke kan deles)
lm

Verktøy - (Verktøy uten bilde leveres ikke av Finja, og må kjøpes hos en byggevareforhandler.)

stk
stk

Følgende produkter er ikke inkludert i vårt sortiment og må kjøpes hos en byggevareforhandler.

Forbered underlaget

Fjern et jordlag i samme størrelse som den tenkte grillen og som er 400 mm dyp. Dybden er avhenger av lokale klimatiske forhold.

All matjord fjernes ned til frostfri dybde. Fyll opp med et minst 100 mm lag med grus og pakke godt. Glatt over og sjekk med et vater at grunnlaget er rett.

Legg såleblokken i gropen. Saw åpninger i siden av tre blokker i lengre veggen, slik at alle blokkene settes sammen. Legg støpeplater mot de åpne ender for å hindre at betongen strømmer ut av blokkene. Bland Finja Tørrbetong B30 som anvist på pakken. Fyll blokkene med betongen og legg ned 2 stk stående og parallelt med Finja Fugearmering i betongen. Overlapp fugearmeringen 300 mm. Støt forsiktig i betongen med en stang for å redusere luftbobler.

Mur veggene

Bland Finja Murmørtel M5 som anvist på pakken. Legg ut mørtelen med mureskjeen på såleblokkene og mur opp ett skift Finja Murblokk Fordel ECO. Fugens tykkelse bør være omtrent 10 mm, og ingen mørtel skal legges i de vertikale skjøtene. Det første skiftet av murblokker skal graves delvis ned i bakken og legges oppå den fortsatt våte betongen i såleblokken.

Armere med to parallelle bistaler i første og nest siste skift. Legg bistålen i sporets spor, klipp dem og bøy dem i hjørnene.

På den delen der askeskuffen skal sitte, mures det siste skiftet med Finja Murblokk standard 120 for å lage den avsatsen boksen skal hvile på.

Dytt inn steinull i hullene på det øverste blokkskiftet og fyll igjen med ca. 20 mm Finja Sementmørtel A. For en ekstra stabil konstruksjon kan blokkene fylles med betong. Bland i så fall Finja Tørrbetong B30 som anvist på pakken og fyll hullene med betong.

Puss veggen

Bland Finja Sementmørtel A i henhold til anvisningene på pakken. Med kalkkosten påføres et ca. 3 mm tykt lag med mørtel på grillveggene. Når mørtelen har tørket skal et pussnett festes med klemmer på veggenes sider.

Dra på et lag av 10 mm Finja Sementmørtel A etter at grunningen har “hvittørket” i minst en dag.

Hva inspirerer deg?

Gjør grillen personlig ved å tilpasning av størrelse, valg av overflatebehandling (ubehandlet, polert eller malt med sementfarge) i henhold til dine preferanser. Komplementer grillen med murte sitteflater eller benker av mur.

Ta gjerne et bilde og send på e-post til Finja, info@finja.no, for å få arbeidet ditt publisert på hjemmesiden.

Tips!

Lag Grillrist ved å sveise sammen rustfri Finja Fugearmering.

Tips!

Alle horisontale blokkoverflater bør pusses eller dekkes til for å beskyttes mot fuktighet.