Blokk, grunn og EPS

 • Lettklinker er et veletablert materiale på det svenske byggemarkedet som takket være sine positive egenskaper har mange bruksområder. Lettklinker er et ikke-organisk, bærekraftig byggmateriale som blant annet gir et svært godt innemiljø. I vårt sortiment finnes så vel uisolerte som isolerte blokker til både yttervegger, innervegger og for muring under bakken, og disse suppleres av vårt tidseffektive og høyisolerende mursystem: Mursystem Exakt. Les mer om Mursystem Exakt her.

  Finja produserer og leverer også komplette grunnsystemer med grunnelementer til alle typer bygg og påbygg, for eksempel villa, garasje, industribygg, skoler eller kontor og for forskjellige grunnforhold. Vår høykvalitative EPS for isolering av alt fra grunn og fasader til vegger og tak er svært bærekraftig over tid, ufølsom for fukt og dermed resistent mot mugg, og passer derfor utmerket som isolering.

 • Lettklinkerblokk – hvilken skal jeg velge?

    Isolerblokk
  Exakt
  Isolerblokk
  Bas
  Murblokk
  Fordel
  Murblokk
  Bas
  Yttervegger til eneboliger, flerboliger, kontorbygninger, rekkehus og skoler x      
  Yttervegger til garasjer, fritidshus, lager-, fabrikk- og landbruksbygninger x x x x
  Innervegger     x x
  Innervegger med behov for rørtrekking (elektro, VVS)     x  
  Kjellervegger under terreng x x x x
  Yttervegger oppvarmet lager   x    
  Yttervegger uoppvarmet lager     x x
  Carport     x x
  Hagemurer     x x

   

Produkter

 • U-verdi og brannteknisk klassifisering


 • Fordelene og mulighetene med å mure og pusse boligen er mange. Et steinhus står i generasjoner, krever minimalt med vedlikehold og er både brannsikkert og fuktsikkert. Dertil også energigjerrig og klimasmart i løpet av hele sin lange levetid.

  I dokumentene nederst på siden finner du informasjon om brannteknisk klassifisering og U-verdi for våre forskjellige lettklinkerblokker. Du finner mer fakta om hver enkelt blokk i produktbladet.

 • Lydreduksjon


 • Lettklinker gir mulighet til å bygge velisolerte hjem med god lydkomfort, både i ytter- og innervegger. En murt og pusset vegg gir et behagelig innemiljø siden den helt enkelt stenger ute uvelkommen lyd fra omgivelsene.

  I dokumentet nedenfor finner du reduksjonstall for våre forskjellige murblokker. For Isolerblokk Exakt henviser vi til prosjekteringsanvisning for Mursystem Exakt.

 • Mursystem Exakt – for holdbare og velisolerte vegger


 • Mursystem Exakt består av fem komponenter og gir deg en tidsbesparende og eksakt mureopplevelse. Resultatet blir holdbare og velisolerte vegger som utgjør beste mulige underlag for holdbare pussfasader.

   

  Les mer her

 • Mursystem Exakt samlingsbild 500x400.jpg

 • Isolerte lettklinkerblokker

  Til yttervegger i eneboliger, flerboliger, kontorer, rekkehus, skoler og idrettshaller anbefales Isolerblokk Exakt, hovedkomponenten i vårt innovative Mursystem Exakt.

  Til yttervegger i garasjer, fritidshus, lagre, fabrikker og landbruksbygninger er også Isolerblokk Bas et godt alternativ. Det er en blokk som også passer til yttervegger hvis man ønsker et oppvarmet lager.

  Uisolerte lettklinkerblokker

  Vår uisolerte blokker kan deles inn i to hovedprodukter, Murblock Fordel og Murblokk Bas. Den største forskjellen er at Murblokk Fordel veier opptil 20 prosent mindre, til tross for samme holdfasthet, og har hulrom som forenkler installasjon av strøm og VVS, samtidig som den er gripevennlig og mer ergonomisk. Når det gjelder innervegger, yttervegger til lagre som ikke trenger å varmes opp samt carporter og hagemurer, kan begge blokkene brukes, men ved innervegger der man må trekke rør, er Murblokk Fordel ganske enkelt å foretrekke.

  Betongblokk for mur – Grenseløs

  I tillegg til lettklinkerblokker har vi også fleksible og lettmonterte blokker for murer. Disse kalles Grenseløs. Med disse kan du bygge både frittstående murer og støttemurer. Det er bare fantasien som setter grenser.

 • Blokk.jpg