Stor garasje – gunstig bygg

Publisert 22.04.2015

Med Finjas Murblokk Fordel går det utmerket å bygge stort, men samtidig også lett. Denne positive erfaringen gjorde Robert Andersson i Nällevad seg da han bygget en stor garasje med lagringsplass og carport. Murblokk Fordel er nemlig en av markedets letteste blokker og ved å velge denne sparte han en vekt tilsvarende seks personbiler.

Robert Anderssons garasje måler 13 ganger 13 meter og er hele 7 meter høy. Før han begynte å bygge undersøkte han litt rundt om hvilket materiale han burde velge til en så pass stor garasje. En byggvarehandel tipset om Finjas Murblokk Fordel og han syntes det låt riktig bra da han fikk vite at blokkene er lette å legge og fleksible å jobbe med. Dessuten skulle det gå fort. Ved å anvende Murblokk Fordel kan man tjene inn 10-20 prosent av arbeidstiden, og det drøyde ikke lenge før det innleide murerfirmaet merket fordelene.

– Byggerne opplevde at arbeidet gikk lettere og fortere med Murblokk Fordel. De gripevennlige blokkene gjør håndteringen raskere og sikrere. Noe de også satte pris på var at det er lett å dele blokkene i to eller fire takket være de påtegnede sporene. Byggelederen har tenkt til å fortsett å bruke Murblokk Fordel etter dette, sier Robert Andersson.

Enkel armering og el-dragning

Noe som også gjorde arbeidet lettere var at støpningen av forsterkningsspilene rundt portåpningene gikk både fort og lett. Jernet stikkes bare ned ovenfra, gjennom blokkens hulrom, og fylles siden med betong. Hullene gjorde det til og med enkelt å dra el-kabler.

Robert Andersson er med andre ord veldig fornøyd med resultatet. Nå har han en brannsikker og stabil garasje som ble bygget raskt og enkelt og som kommer til å behøve minimalt med vedlikehold i fremtiden.

Murblokk Fordel