Slik mures det ultimate utekjøkkenet – komplett prosjekt med AR-objekt fra Finja

Publisert 07.07.2021

Når avisene lister opp de mest populære «gjør-det-selv» prosjektene i løpet av sommeren havner alltid utekjøkkenet høyt opp på listen. Variantene er mange og funksjonene også. Med Finjas utekjøkken, designet av den svenske håndtverkeren Björn Christiernsson, får du et utekjøkken med flere smarte funksjoner og oppbevaringsområder. Utekjøkkenet er dessuten murt og pusset, hvilket betyr en brannsikker konstruksjon med mimimalt behov for vedlikhold.

Utekjøkkenet finnes tilgjengelig som et komplett «gjør-det -selv» prosjekt, klar til å bestilles fra Finjas hjemmeside. For mer inspirasjon finnes også Björns film der han steg for steg går igjenom hvordan du murer og pusser utekjøkkenet og hvordan du støper benkeplaten.

Før du starter byggingen kan du får et godt bilde av sluttresultatet ved å benytte Finjas AR-verktøy for å se utekjøkkenet ferdig bygget. Gjennom å bruke en smarttelefon eller en pekeplate kan du digitalt plassere utekjøkkenet på plassen du har utsett. Du kan vri, vende og flytte rundt på utekjøkkenet slik at du finner den perfekte plasseringen.

Finjas DIY-prosjekt inneholder alltid en komplett materialliste som med et klikk kan legges i handlekurven og siden bestilles. Vi leverer alle materialene raskt og enkelt hjem på døren til deg.

Til prosjektet følger også en skrevet arbeidsanvisning som steg for steg viser produktenes bruksområde og de ulike stegene i byggeprosessen. Anvisningen gir et godt bilde av de ulike byggemomentene i prosjektet. Det gir deg innsikt i hva du vil og kan utføre selv, eller om du vil få hjelp av en håndtverker. I arbeidsansvisningen finnes også detaljerte tegninger for hele prosjektet.

Stammen til utekjøkkenet mures med Finjas Murblokk Bas, en tradisjonell lettklinkerblokk som benyttes til en rekke ulike byggeprosjekt – alt fra innervegger til uisolerte yttervegger, grunnmur, trapper og som i dette tilfellet, et utekjøkken. Benkeplaten støpes i Bemix A3 for høy trykkfasthet som gir god tetthet og beskyttelse mot ytre påvirkning fra vaskemidler, saltløsninger og andre ytre påvirkninger.

Utekjøkkenet er et eksempel på over 50 komplette byggeprosjekt som er tilgjengelige for innkjøp på finja.no

Slik mures det ultimate utekjøkkenet