Finja utvider sortimentet på farget mørtel og fremmer gjenbruk av murstein

Publisert 26.08.2021

Finja utvider sortimentet på farget mørtel og fremmer gjenbruk av murstein

Finja utvider sitt sortiment av pigmentert mørtel med to nye produkter og tilbyr dermed et komplett tilbud av farget mørtel. Lanseringen består av Farget Mørtel M1 og Farget Mørtel M5. Begge utgjør et ypperlig tilskudd til selskapets eksisterende fargede mørtler med benevningen M2,5.

Det førstnevnte er en mørtel  med lav trykkholdfasthet som er ment å brukes til muring av gjenvunnet murstein for derigjennom å fremme bærekraftig og sirkulær bygging. Den andre mørtelen har høy trykkholdfasthet og er godt egnet for muring som krever høyere styrke i forhold til fugen.

Selskapet har tradisjonelt tilbudt Farget Mørtel M2,5 for muring og etterfugsarbeider der det har vært ønske om farget fug. Dette produktet kompletteres nå altså med to nye varianter for å gjøre det enklere å matche murstein og mørtel. Dette fordi det er viktig at styrken på disse materialene harmoniserer.

M1 er en mer fleksibel mørtel, i et titalls nyanser. Her sementen fullt og helt erstattet med en naturlig hydraulisk kalk, mens M5 – som finnes i et stort antall farger, er en sterk mørtel som ved korrekt bruk gir høy holdfasthet i fugen.

Mørtelens egenskaper spiller en avgjørende rolle for muligheten til gjenvinne mursteinsfasader etter riving og dermed bidra til økt sirkulær bygging. Gjenvunnet murstein har en vesentlig lavere klimapåvirkning i forhold til nyprodusert murstein, og vi ser en økt etterspørsel på dette og tilhørende materiale, som Finja nå imøtekommer.

Bredt og fleksibelt sortiment

Utover nevnte bruksområder er det nye, unike produktet M1 godt egnet for muring av vegger som tillater litt bevegelse. Produktet, som har en fin og lettarbeidet konsistens som passer bra til prosjekt som krever en sementfri mørtel, slik som for eksempel restaurering av eldre bygninger.

Den fargede mørtelen, som våre øvrige mørtler er ferdige til å benyttes etter blanding med vann, men ved ønske om spesifikke egenskaper kan de utstyres med tilsetningsstoffer. Det kan for eksempel dreie seg om muligheten til å blande mørtelen i en flytblander eller å kunne bruke produktet på vinterstid. For å sikre et tilfredsstillende sluttresultat i forhold til fargen tilbyr vi en prøvesekk med ønsket farge for godkjenning før ordren leveres. Alt dette gjør at Finja nå oppfyller markedets høye krav og forventninger til farget mørtel.

Finja utvider sortimentet på farget mørtel og fremmer gjenbruk av murstein
Farget Murmørtel
Farget Murmørtel 1
Farget Murmørtel 2
Farget Murmørtel 3
Farget Murmørtel 4