Finja støtter birøkterprosjekt i Kenya

Publisert 11.08.2022

Finja støtter birøkterprosjekt i Kenya

Finja velger å starte et nytt prosjekt med organisasjonen Hand in Hand i 2022 for å støtte BEE – for honey and money i Kenya. Det er nok en investering fra selskapet i kvinnelig entreprenørskap og bærekraft. Finja har i en 10 års periode hatt samarbeid med Hand in Hand, sist gjennom et landsbyprosjekt i India i to år.

Målet med prosjektet er å hjelpe kvinner til å bli birøktere for å bekjempe fattigdom. Prosjektet kombinerer Hand in Hands godt utprøvde entreprenørskapstrening med utdannelse i moderne birøkting og honningproduksjon.

Bestanden av insekter, inkludert bier, er dramatisk redusert over hele verden, og mer enn to tredjedeler av den globale matvareproduksjonen er på en eller annen måte avhengig av pollinering. Birøkting bidrar til pollinering, som igjen skaper større avlinger og øker områdets biologiske mangfold.

I Kenya er honning et ettertraktet produkt, og gjennom å utdanne kvinner til å bli birøktere skapes gode forutsetninger for en stabil inntekt, noe som igjen øker marginen deres til å håndtere uventede kriser i familien, i samfunnet og i verden. Økt inntekt gir også barn mulighet til å gå på skole og forbedrer tilgangen til omsorg.

Mer informasjon om prosjektet finnes på finja.no

Finja støtter birøkterprosjekt i Kenya
Finja støtter birøkterprosjekt i Kenya