Finja introduserer Puss- og murmørtel med innebygget karbonvask

Publisert 07.03.2023

Finja introduserer Puss- og murmørtel med innebygget karbonvask

Hos Finja går utviklingen stadig fremover og selskapets siste klimasatsing, et omfattende prosjekt med innebygde kullvasker, utvides nå med tørrmørtel. Den unike produktserien kompletteres med Puss & Murmørtel KC 50/50 ECO, en praktisk kombinasjonsmørtel med lagret biokull.

En slitesterk trio
Med den nye puss- og murmørtelen tilbys byggevarer nå med innebygde karbonvasker som til sammen dekker et mangfold av bruksområder når det gjelder muring og puss. Både blokken og mørtelen kan med fordel benyttes når en mur- og pusset bygning skal gjøres enda mer attraktiv fra et klimasynspunkt. De er også en del av selskapets grønne ECO-linje, hvis produkter klimakompenseres via et brasiliansk biogassprosjekt sertifisert av Gold Standard.

Dette er virkelig en unik satsing og Finja er stolt over å ha nådd målstreken med en andre tørrmørtel som betyr en reduksjon på minst 75 prosent av Global Warming Potential* (GWP), sammenlignet med forgjengeren. Det er nå tre ulike produkter med innebygget karbonvask i selskapets sortiment.

Livslangt bidrag
Å velge byggematerialer med innebygget karbonvask, uavhengig av om det er murblokker, tørrmørtel eller begge deler, signaliserer langsiktighet og ansvarsfølelse som strekker seg langt utover prosjektets sluttdato. Karbonvaskene er aktive i produktenes totale levetid og hindrer kontinuerlig at ny karbondioksid dannes og dermed også når atmosfæren.

Det er allment kjent at et mur- og pusset hus, eller bygning av annet slag, medfører en rekke økonomiske, praktiske og sikre fordeler. Materialene er for eksempel energismarte, vedlikeholdsfrie, brann- og fuktsikre, og vakre med stor valgfrihet når det gjelder farge og struktur. Til alle disse fordelene kommer nå muligheten til å påvirke eget klimaavtrykk i større grad enn tidligere og bidra til redusert drivhuseffekt.

* Refererer til modul A1-A3 (ISO14025:2010) og indikator GWP-total (EN 15804+A2). For livsløpsanalyser datert før 2022 benyttes indikatoren GWP (EN 15804+A1).

Finja introduserer Puss- og murmørtel med innebygget karbonvask
Puts- & Murbruk C ECO
Puts- & Murbruk C ECO
En hållbar trio
Puts- & Murbruk C ECO
Puts- & Murbruk C ECO