Finja introduserer ny pumpebetong for jevnere støpearbeid

Publisert 08.09.2022

Finja introduserer ny pumpebetong for jevnere støpearbeid

Finja utvider sin produktportefølje ved å legge til en annen type betong til sitt allerede brede utvalg av tørrmørtler. Pumpebetong Grov danner en mellomting mellom vanlig, tradisjonell grovbetong og ren fabrikkbetong levert i betongbil, et alternativ som ofte bare blir aktuelt for større konstruksjoner. Med tiltenkt utstyr er det nye produktet enkelt å både blande og pumpe og fyller dermed også en ny og etterlengtet funksjon.

Finja streber alltid etter å holde seg nær markedet og være lydhør for det bransjen etterspør og trenger. Med den innsikten ble ideen til Pumpebetong Grov født, et produkt som kommer godt med når det gjelder bygging av for eksempel uteboder, uteplasser og garasjer.

Praktisk betong med et bredt bruksområde
Det nye produktet, som tilhører bedriftens støpekategori, er først og fremst designet for støping av mindre plater på grunn og tilbygg som balkonger, terrasser og verandaer, men fungerer også godt å bruke til vegger og fundamenter. I tillegg til å være pumpbar er det en lettflytende betong som er takknemlig å bruke da den kan blandes ett sted og deretter pumpes ut med slange et annet. Dette gjør det mulig å komme til enda vanskeligere terreng og vanskelige bakker, hvor det ellers ville vært betydelig mer utfordrende å støpe.

Med sin lette tekstur er det nye produktet lett å håndtere og passer for lag fra 50 til 300 mm tykke. Betongen fungerer best i kombinasjon med tiltenkt utstyr i form av nivåblandere og slangepumper dimensjonert for formålet. Når det gjelder emballasje og størrelse, leveres Pumpebetong Grov i praktiske, slitesterke og resirkulerbare plastposer på 25 kg, som også er laget av 50 prosent resirkulert plast.

Finja introduserer ny pumpebetong for jevnere støpearbeid
Pumpbetong Grov 5