Bjørn bygger bo – Støpe møbler i betong

Publisert 27.03.2019

Bjørn bygger bo – Støpe møbler i betong

I takt med at både villa og småhus har tatt form på tomten, har Björn Christiernssons interesse for å bygge med betong vokst seg større. Da tilbygget, i dette tilfellet et gjestehus, sto ferdig, ble neste prosjekt å lage en spiseplass og sjenerøst med sitteplasser i fjellet inntil huset og dets utvendige peis. Selvsagt ble også denne byggingen dokumentert, og filmen er nå tilgjengelig på finja.no og vår Youtube-kanal som en del av den populære serien Bjørn bygger bo.

– Vi setter virkelig pris på den steinete tomten vår siden den både gir spenning samtidig som den gir oss en ro, og de plasstøpte møblene i betong danner et personlig og svært naturlig sted med høy kosefaktor, sier Björn Christiernsson.

Er du også så heldig å disponere et fjell og vil skape et lignende møblement, anbefaler vi deg å se filmen som beskriver alt fra formbygging og støping til riving og etterbehandling. Ved å benytte fjell på denne måten og skape noe spesielt oppdages enda en fordel med akkurat ditt hjem, og er det lite plass på tomten for øvrig, er fjellmøbler en kreativ, vakker og annerledes løsning.

– Møbelgruppen er et fantastisk eksempel på hvordan betong kan brukes og viser nok en gang materialets fleksibilitet. At møblene tåler å stå ute hele året, innebærer at de alltid er tilgjengelige og ikke må flyttes eller risikerer å blåse bort, sier Veronica Jensen i Finja.

Bjørn bygger bo – Støpe møbler i betong
Mobler 1
Mobler 2
Mobler 3