Unike hotellrom i betong

Publisert 16.09.2015

Sveriges kanskje mest uvanlige rom har fått selskap. Fra før av tilbyr Norrqvarn Hotell og Konferanse i Lyrestad to stubber for overnatting, som nå har fått selskap av en fluesopp og en steinsopp bekledd med Finja Tørrbetong B30.

Soppene, som stod klare i juni, er akkurat som stubbene skapt av kunstneren Sören Niklasson og har respektive syv og åtte sengeplasser. Akkurat som stubbene har de fort blitt veldig populære og er utleide resten av sesongen.

De unike soppene har Niklasson laget ved å legge nett over en stamme, for deretter å bekle denne med drøyt 10 tonn Finja Tørrbetong B30. Dette har gitt soppene en naturtro struktur, om enn i storformat.

– Jeg bruker alltid materiale og betong fra Finja, ettersom bedriften har de beste produktene for å få til et fantastisk sluttresultat, og Finja Tørrbetong B30 utgjør alltid det ytterste laget i skallet, forteller Sören.

Disse uvanlige rommene er dog ikke Sörens første objekt laget med Finja Tørrbetong B30, og trolig heller ikke hans siste. Han har tidligere bidratt på en åtte meter høy Michelinmann som for tiden befinner seg ved gummiverkstedet utenfor Orebro, og har planer om en elg samt en stein man kan sove i.

– De beboelige soppene er et utmerket eksempel på hvordan tørrbetongen vår kan brukes i kreative og skapende sammenhenger. Bruksområdene er uendelige, og det er disse objektene virkelig bevis på. Gøy og inspirerende, sier Gull-Britt Jonasson, administrerende direktør i Finja.

Sopphotell