Stor blokklevering fra Finja til Jotuns nye konsernsenter i Sandefjord

Publisert 04.09.2020

Finja har levert lettklinkerblokker, mur- og pussmørtel til Jotuns nye konsern- og FoU-senter i Sandefjord. Senteret skal totalt romme ca. 650 ansatte. Innflytting i lokalene er planlagt gjennomført første kvartal 2020.

Til prosjektets klimaskillende, brann- og lydklassifiserte vegger valgte entreprenøren for mur- og pussarbeider Finja Isolerblokk Exakt, Blokk Standard, Lydblokk og mur- og pussmørtel. Dette er et av mange store prosjekter Finja har fått i oppdrag å levere byggematerialer til i Norge de siste årene.

Murt- og pusset konstruksjon varer lenge og holder seg vakker i flere generasjoner. Det krever minimalt vedlikehold og har lave oppvarmingskostnader. Samtidig får Jotun et hovedkontor med materialer som både er brann- og fuktsikre.

Isolerblokk Exakt er hovedkomponenten i Mursystem Exakt, som er et innovativt og fremfor alt lettbearbeidelig system for isolerte og sikre yttervegger til boliger, industribygg og idrettshaller. Blokkene benyttes til bærende og ikke bærende yttervegger over- og under terreng, og som klimaskillende innervegger. Den sterke limfugen mellom EPS-isolasjonen og lettklinkerne gir blokkene stor styrke og kjernen av grå EPS gir i kombinasjon med lettklinker en spesielt lav U-verdi.

Finjas Lydblokk. Blokket muliggjør rasjonell og enkel oppføring av lydklassifiserte vegger. Trykkholdfasthet og densitet er høyere enn på standard lettklinkerblokk som gir høy bæreevne samt ekstra god lydisolasjon og brannmotstand. Lydblokk kan mures i 2 ulike veggtykkelser, 25 eller 17,5 cm og klarer lydredusjonstall, Rw 54.

I Finjas e-handel kan du som privatperson eller bedrift bestille byggevarer levert hjem eller til byggeplass. Enkelt og smidig leverer vi til fortauskanten til din hjemmeadresse og leveringstid fra 0-7 virkedager.

Finja Lydblokk