Ny adm. dir. i Finja Betong

Publisert 04.12.2017

Det er nå klart at Finja Betong får ny adm. dir. neste år. Fra og med 1. juli 2018 vil nåværende adm. dir. Gull-Britt Jonasson, som er datter av Finjas grunnlegger, gi stafettpinnen videre til Patricio Villarroel, nåværende viseadm. dir.

Å ta over sjefsstolen i et familieselskap som Finja er selvsagt ikke en hvilken som helst oppgave, men et hedersoppdrag. Patricio føler seg både glad og beæret over å få forvalte Gull-Britts livsverk og lede selskapet inn i fremtiden, med sterkt kundefokus og en stadig større digital tilstedeværelse.

– Finja har hatt en fantastisk reise de første 60 årene, og jeg vil gjerne takke Gull-Britt for tilliten. Sammen med alle medarbeiderne i Finja Betong vil jeg gjøre mitt ytterste for å nå enda større høyder, men uten å gi avkall på den fremgangsrike bedriftskulturen. At vi vil, kan og våger er perfekt i tråd med det jeg opplever, sier Patricio Villarroel.

En viktig grunn til at Patricio takket ja til utfordringen, er at han i løpet av sine to første år i Finja har blitt utrolig positivt mottatt av så vel eierne og ledelsesgruppen som av kollegaene. Med seg i bagasjen har han en MBA fra Lunds universitet og en stor porsjon jobberfaring, blant annet fra CG Drives & Automation (tidl. Emotron), Pergo og Perstorp.

Hvem er så Patricio?
Patricio er 46 år, kommer opprinnelig fra Chile, men har vært bosatt i Sverige de siste 30 årene. Da han kom hit, traff han nesten umiddelbart sitt livs kjærlighet, Maria, som han har tre voksne barn med og som han fortsatt er lykkelig gift med. Familien bor i Skåne, og eneboligen er selvsagt murt.

Privat er han lidenskapelig interessert i lagidrett, og han har tidligere vært leder både innen fotball og ishockey. I dag vier han hundevalpen sin mye oppmerksomhet, men fordi han mener det er viktig å mosjonere for å holde kropp og sinn i form, prøver han å ta turer på landeveissykkelen så ofte han kan.

Hva sier Gull-Britt?
Det er med glede at Gull-Britt til sommeren vil overlate roret til Patricio, som har en profil som passer perfekt for familieselskapet.

– Patricio er trygg, kunnskapsrik og løsningsorientert med begge beina på jorda. Han utstråler entusiasme og smilet sitter alltid løst, sier Gull-Britt Jonasson.

Med ny adm. dir. vil Gull-Britt få mulighet til å jobbe mer med strategiske saker i et konsernoverordnet perspektiv, noe hun synes er både stimulerende og utviklende.

Patricio Villarroel og Gull-Britt Jonasson.