Lekent med betong

Publisert 11.10.2018

At betong er et holdbart og sterkt materiale som brukes til alt fra veier til vegger, er viden kjent, men visste du at deg egner seg minst like bra til lek og moro? Det er lett å lage varige leker i betong som kan brukes i flere generasjoner. På denne måten kan tradisjonelle spill og leker leve videre samtidig som vi verner om miljøet.

Finja har utarbeidet en brosjyre for deg som vil introdusere betong for barn og unge for å prøve å støpe noe sammen, men også for deg som har litt erfaring med materialet og som ønsker å utvikle teknikken, få flere ideer og la deg inspirere til nye prosjekter.

Hva inspirerer deg?

Hvis du er lærer, har du mye å vinne på å gjøre deg kjent med alle mulighetene betong gir. Du kan nemlig fint bruke materialet for eksempel på temadager med fokus på kreativitet og skaping, eller i forbindelse med høytider som jul og påske.

– La barna lære seg mer om et av våre absolutt vanligste byggematerialer. Sammen kan dere støpe alt fra krukker til klasserommets planter, leker til SFO eller en Paradis i skolegården, sier Veronica Jensen hos Finja.

Paradis i betong
Ludo i betong
Tripp trapp tresko i betong