Lag vakre betongegg til påske

Publisert 21.03.2016

Å bruke betong i forbindelse med innredning og hobbysysling blir stadig mer populært. Det går nemlig an å støpe alt mulig i betong, og en spesielt morsom idé er å lage egg, da deres ulike form og størrelse kan fremheves.

Nå før påske tenkte vi derfor å by på litt inspirasjon og en enkel beskrivelse av hvordan du går til verks for å skape dekorative pynteegg av betong. Enten beholder du eggene som de er med sin vakre, grå overflate, eller så maler og dekorerer du etter sesong og ønske.

Følg disse enkle stegene for å lage dine egne, noe hardkokte, egg til påske.

Slik gjør du:

Lag et lite hull i den ene enden av egget. Vær forsiktig så ikke skallet sprekker. Hell ut innholdet (spar og lag en god sukkerkake til kaffen).

Skyll det tomme eggeskallet

Hell i litt matolje og snurr rundt til hele innsiden av egget er dekket

Bland betong etter beskrivelse på pakningen. Tips! Reguler konsistensen på betongen ved å tilsette mer vann etter bruk, avhengig av om du ønsker det mer tynt- eller tyktflytende. Betongen er klar når den har en grøtaktig konsistens

Lag sprøyte av en tykk plastpose. Fyll skallet med betong ved hjelp av sprøyten. Rist forsiktig på eggekartongen slik at bobler i betongen forsvinner

La egget stå og hardne i et par dager og knus deretter vekk skallet

Nå er betongegget klart og kan dekoreres etter ønske

Lykke til og god påske!

Egg i betong 2
Egg i betong 1