Grenseløse muligheter med Finjas mur

Publisert 23.03.2015

Finja Grenseløs lever virkelig opp til navnet sitt. Takket være blokkenes forskjellige funksjoner og den enkle, men stabile monteringen går det an å skape unike objekter ut ifra spesifikke behov og ønsker. Dette bet våre to naboer i Olofström seg merke i, og de bestemte seg for å bygge en lang, snirklete Grenseløsmur langs sine villatomter. Tanken var å forene de to tomtene og dermed skape et vakkert, innbydende og sammenhengende helhetsinntrykk.

Totalt handlet det om 70 meter mur som skulle bygges i forskjellige nivåer, men takket være de fleksible og lettmonterbare blokkene var det omfattende prosjektet lett å gjennomføre. Grenseløs er utstyrt med not og fjær, hvilket gjør den rask og enkel å montere. Samtidig får man et stabilt produkt. Resultatet ble svært tilfredsstillende og naboene har nå en fiks ferdig vedlikeholdsfri mur med slitesterk overflate.

Felles bygging – dobbel glede

At valget falt på Grenseløs kommer først og fremst av at de smarte og lette komponentene gjør det mulig å enkelt eksperimentere med både form og farge. Å dele en skapende prosess er dessuten både givende og morsomt, hvilket naboene Tomislav Skoric og Kim Tingstedt er enige i.

– Blokkene er gjennomhullede, hvilket gjør dem veldig lette å gripe og håndtere. Noten og fjæren gjør at monteringen går fort, så når vi først hadde planert fundamentet gikk det fort og lett å bygge muren. Takket være endeblokken ble det i grunnen ingen kapping heller. Vi fylte med singel, og det eneste vi støpte var søylene. Murtoppene limtes på med steinlim. Vi er kjempefornøyde med resultatet og en ekstra bonus er at jeg har blitt bedre kjent med naboen min, sier Tomislav Skoric.

Ubegrensede design og formål

Finjas Grenseløs er så mye mer enn en tradisjonell hagemur og kan brukes til nesten hva som helst og utformes etter spesielle behov og ønsker. Grenseløs kan bygges frittstående, med eller uten søyle, og til og med brukes som støttemur.

Konstruksjonen i Olofström er bare ett av mange vakre og funksjonelle objekt bygget med Grenseløs. Med radieblokken skapes lett runde hjørner, og det går an å bygge høyt og lavt, langt eller kort – alt er mulig og bare fantasien setter grenser.

– Her ser vi virkelig murens evne til å forene og bidra til kreativitet og skaperglede. Med Grenseløs blir det både lettere, morsommere og varig, sier Gull-Britt Jonasson, administrerende direktør i Finja.

Grenseløs 1
Grenseløs 2
Grenseløs 3