Gjør det selv med betong

Publisert 29.06.2015

Betong er et av verdens eldste og viktigste byggematerialer. Det er holdbart, sterkt og lett å bruke. Overalt i hverdagen møtes vi av betong: på veier, broer og i hus. Materialet er nok mest kjent for å være grovt og bastant, men faktum er at det går aldeles utmerket å lage både små og detaljerte verk av betong. Variasjonsmulighetene er uendelige, og du kan enkelt lage personlige objekter som varer livet ut.

Ny inspirerende brosjyre

Finja har laget en brosjyre både til deg som vil prøve å støpe i betong for første gang og til deg som har litt erfaring med materialet og ønsker å utvikle teknikken din, få flere ideer og å inspireres til nye prosjekter. Har du grønne fingre har du mye å vinne på å gjøre deg bekjent med betongens mange muligheter og fordeler. Det går utmerket å støpe for eksempel krukker, fuglebad og platting.

– På Finja verner vi om betong i alle dets former, og gjennom våre inspirasjons brosjyrer ønsker vi å vise materialets bredde og å gi eksempler på herlige, praktiske produkter som kan støpes. Målet med denne brosjyren er å skape en generell forståelse for betong, og fremfor alt en lyst til å selv utforske og skape, sier Veronica Jensen på Finja.

Finja jobber kontinuerlig med nye idéer som skal inspirere til kreativt arbeid med betong og murprodukter. Her finnes både enkle prosjekter for nybegynneren og litt større utfordringer for de som har murt og støpt tidligere.

Gjør det selv 1
Gjør det selv 2
Gjør det selv 3