Finjamur bygger kongelig hage

Publisert 21.05.2015

Midtsommers, nærmere bestemt 3 juli til 2 august, kommer det til å finnes fire vakre og unike inspirasjonshager å besøke i slottsparken på Sollidens slott på Öland. En av dem er en avskjermet hage inngjerdet av en mur som for det meste består av Grenseløs, Finjas fleksible og allsidige mur.

Skaperen av den kreative Grenseløshagen er Georg Grundsten, som til daglig hører til på Hovdala slott der han jobber som slottsgartner. Hovdala slott, med Georg i spissen, har fått mye oppmerksomhet etter suksessen på fjorårets Nordiske hagemesse. Det skal bli spennende å se hvordan Grenseløs kommer til å bli benyttet. Forhåpentlig vil den løfte hele installasjonen.

I tillegg til Hovdala medvirker enda tre hagekreatører. Deltakerlisten er som følger:

  • Borgholms handelshage
  • Egyptens Oas/Tony Johansson
  • Sofiero slott
  • Hovdala slott/Georg Grundsten

Hagesatsning i tiden

Konseptet med inspirasjonshager er nytt og gjennomføres i år for første gang. De fire deltagerne stiller opp med hvert sitt bidrag med temaet ”kongelig hage”. De konkurrerer om både Sollidens pris og publikumsprisen. Inspirasjonshagene er utstilt på Gustav V krokket-plen og formålet er å gi området en ny dimensjon og en moderne touch, samt gi besøkende inspirasjon og nye ideer.

Solliden