Finja introduserer Betongcoin – den nye hardvalutaen

Publisert 01.04.2016

*** Obs! Aprilsnarr ***

Er du blant dem som synes at madrassen eller bankhvelvet er den tryggeste plassen for sparepengene? I så fall er det på tide å tenke på nytt. Nå kommer nemlig betongcoin, en fersk hardvaluta i dobbelt forstand, som sikrer verdien på all betongen din.

Du har sikkert hørt om Bitcoin (BTC), den digitale valutaen som i det siste har seglet opp som alternativ til de tradisjonelle betalingsmidlene. Mens en del har jublet over fordeler som lave transaksjonskostnader og raske overføringer har andre vært mer skeptiske og stilt spørsmål ved den reelle verdien.

I betongindustrien vi var raske til å omfavne fordelene med Bitcoin og har siden utviklet konseptet basert på kryptering og personlige nøkler. Dette arbeidet har resultert i Betongcoin, en pengeverdi som er beregnet i forhold til antall kilo betong. 10 tonn tilsvarer en Betongcoin per 1 april 2016.

Sikker verdi
I motsetning til Bitcoins ukontrollerte og delvis kompliserte systemer er Betongcoin enkelt og trygt å handle med i ett lukket P2P nettverk der verdien er i konstant forhold til vekten av betong, uavhengig av kvalitet. Betongprodukter er spesielt verdifulle da livssyklusen er lang, og de ikke trenger å bli opprettholdt eller risikerer å brenne opp.
Med Finjas nye plastsekker kommer lagringstiden for tørrmørtel til å bli utvidet og således sikres verdien for en lang tid.

Suksess i vente
Den nye valutaen er nyttig på mange måter, men fremfor alt er betong et tilgjengelig og fysisk hardt materiale som på grunn av sin vekt er nesten umulig å stjele, noe som gjør det attraktivt å eie og veksle til seg Betongcoins.

- Det er med stor entusiasme at vi endelig kan presentere Betongcoin, en unik og bærekraftig valuta med tanke på at materialet ikke mugner eller brenner. Dens sikre verdi og høye omsetning gjør Betongcoin til et meget attraktivt betalingsmiddel, sier Gull-Britt Jonasson, administrerende direktør i Finja.

Tidligere aprilsnarr
Finja investerer i droner og ansetter piloter

Hvor tar lyden veien

Betongcoin 1
Betongcoin 2
Betongcoin 3