Finja har løst boligmangelen

Publisert 01.04.2017

*** Obs! Aprilsnarr ***

Ja, du leste rett. Finja er først ute med en revolusjonerende teknologi som gjør at man drastisk kan redusere mangelen på boliger for unge og bygge leiligheter til overkommelige priser. Det hersker ingen tvil om at man er bekymret for boligmarkedet også i Norge. Det kan virke som en drøm for et av landets fremste betongselskaper, og nybygging er en selvsagt en del av løsningen.

Finja har imidlertid omfavnet den stadig økende digitaliseringen og funnet ut hvordan de kan håndtere dagens situasjon på en bedre, rimeligere og mer effektiv måte. Det første vi gjorde, var å utvikle en app, inspirert av C14-metoden, som gir brukeren all tenkelig informasjon om en eksisterende bygning.

Nye muligheter med F60
Det virkelig store skrittet er imidlertid utviklingen av en radarsonde ved navn F60, som selvsagt er kompatibel med appen. Når denne er koblet til en smarttelefon, får brukeren umiddelbart tilgang til forskjellig informasjon om tilstanden under en bygning, og dette bare ved å skanne jorden.

– Vi har drevet i en tradisjonell bransje i 60 år, men fordi vi både vil, kan og våger, har vi bestemt oss for å teste hvor langt den nye teknologien kan ta oss. Resultatet ble startskuddet for utviklingen av F60 – vårt nyeste arbeidsverktøy som gjør det lettere å bygge på uten å kjøpe ny tomt, sier Gull-Britt Jonasson, adm. dir. hos Finja.

Det er blitt utført radarskanning både under og over jorden i en årrekke, og det brukes flittig blant annet av arkeologer. F60 fyller en lignende funksjon tilpasset for byggebransjen. At det er dyrt med ny tomt vet vi alle, og det er hyggelig å kunne melde om at det nå blir betydelig enklere å ivareta eksisterende tomt og bygge under allerede eksisterende hus. Ifølge prognoser forventes BOA, det vil si boarealet, å øke med hele 60 % ved tilbygg av denne typen.

Interessert i å vite mer? På Finjas YouTube-kanal finner du en konseptfilm som i korte trekk beskriver hvordan appen og F60 fungerer sammen for å gi en evaluering av grunnen under huset ditt.

Tidligere aprilsnarr
Finja introduserer Betongcoin – den nye hardvalutaen

Finja investerer i droner og ansetter piloter

Hvor tar lyden veien

F60