Finja bytter til plastsekker

Publisert 20.04.2016

Nå lanserer vi helt nye forpakninger til våre tørrmørtelfavoritter. Det blir slitesterke sekker av plast, og for å vise hva byttet fra papir til plast innebærer rent praktisk presenterer vi nå en helt ny film på vår Youtube-kanal.

Filmen viser to sekker med mørtel i, en i papir og en i plast, som vi lar ligge utendørs i to måneder. Forskjellen på hvordan de nye sekkene klarer seg mot vær og vind sammenlignet med papirsekker er mildt sagt markant. Se selv!

Flere muligheter
De nye plastsekkene er fuktsikre. Det betyr at de tåler regn, kan transporteres uten å dekkes til og til og med kan oppbevares utendørs, for eksempel på en byggeplass. Utover dette er de lettere å transportere ettersom de er slitesterke og tåler tøffe tak. Takket være det tette materialet holder de seg dessuten renere.

Enda et stort pluss er at lagringstiden forlenges, hvilket igjen bidrar til minsket svinn. Plastsekkene er dessuten bedre for miljøet da de er enklere å resirkulere og slipper ut mindre kulldioksid under produksjon.

– Byttet fra papir til plast er etterlengtet av våre kunder, og det er gledelig å nå kunne presentere våre tørrmørtelfavoritter i plastsekk. De nye forpakningene kommer til å gjøre både arbeid og håndtering lettere for forhandlere, entreprenører og privatpersoner, sier Gull-Britt Jonasson, administrerende direktør i Finja.

Følgende produkter kommer i plast:

Tørrbetong B20, Tørrbetong B30, Murmørtel M5, Murmørtel M2,5, Puss & Murmørtel KC 50/50, Pussmørtel KC 35/65, Fiberpuss, Sement og Grovbetong.

Plast eller papir
Plastsekker