Fersk 60-åring satser på Youtube

Publisert 14.02.2017

I år fyller Finja, et av Skandinavias ledende selskaper innen betongbransjen, 60 år. Dette vil vi feire på flere måter, og først ut av en rekke aktiviteter er en 24-timers YouTubekampanje til inntekt for Verdens Barn. For hver nye abonnent på Finjas YouTubekanal den 14. februar gir selskapet 60 kroner til Radiohjälpens største innsamling, i kjærlighetens navn.

Ved å bli abonnent denne dagen bidrar du med andre ord til at noen av verdens mest utsatte barn kan få bedre helse, trygghet og skolegang. Du får selvsagt også varsel når Finja gir ut inspirerende og pedagogiske filmer innen temaet betong.

60 år med engasjement, kunnskap og mot

Finja har imidlertid ikke alltid vært online, men startet sin spennende reise på en mildt sagt annerledes måte. Året var 1957, og ildsjelen Kaj Andersson hjalp bøndene i Göingebygden med å føre strøm frem til gårdene. Entreprenør som han var passet han også på å selge kjøleskap og komfyrer til dem som nå fikk strøm i huset, og i et tilfelle fikk han betalt i et grustak i stedet for rene penger.

Grustaket skulle legge grunnlaget for suksesshistorien Finja. Det gjorde at Kaj kunne bidra til å bygge det svenske folkehjemmet, først ved hjelp av betonghullstein og senere med lettklinker, mørtel og prefabrikerte systemer.

I 1989 tok nåværende adm. dir., Gull-Britt Jonasson, over roret etter sin far, og under hennes ledelse med mottoet ”vi vil, vi kan, vi våger” har Finja fortsatt den sterke veksten.

– At selskapet i år fyller 60, feirer vi på vår egen spesielle måte, og det føles helt riktig å kunne være med å støtte Verdens Barn. Vi kan se tilbake på en fantastisk historie, som har gjort oss til den store småbedriften vi er i dag. Samtidig har vi en spennende fremtid foran oss, og vi er klare for et nytt digitalt kapittel, sier Gull-Britt Jonasson, adm. dir. i Finja.

For presseinformasjon, kontakt: Veronica Jensen, +46 (0)10-455 20 27, press@finja.se. 

St. Valentinsdagen